Κοχύλια με σκουμπρί καπνιστό, πέστο βασιλικού και τομάτα!
Από τον συνεργάτη μας, sous chef στο Ntore Restaurant, Γιώργο Μπερκάκη
Υλικά που θα χρειαστούμε για 4 μερίδες
- Σκουμπρί καπνιστό 200 γρ.
- Τομάτα 2 τμχ.
- Κουκουνάρι 50 γρ.
- Παρμεζάνα 50 γρ.
- Ελαιόλαδο 100 ml
- Κοχύλια Ζυμαρικο 300 γρ.
- Κρεμμύδι 100 γρ.
- Σκόρδο 10 γρ.
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το πέστο βασιλικού:
- 90 γρ. βασιλικός
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 60ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Διαδικασία για το πέστο βασιλικού
- Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι.
- Σε βραστό νερό βάζουμε τον βασιλικό για 1 λεπτό και το αφαιρούμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο!
- Στραγγίζουμε το βασιλικό να φύγουν όλα τα νερά .
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και μπλενταρουμε!
- Διορθώνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι στα γούστα μας!
- Έτοιμο!
Διαδικασία μαγειρέματος:
- Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, σκόρδο και κόβουμε μικρό καρέ την τομάτα, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια.
- Σοτάρουμε το σκουμπρί ελαφρώς σε ένα τηγάνι, έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφισουν!
- Βράζουμε για 4 λεπτά τα κοχύλια και τα στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε το ζουμί τους.
- Ρίχνουμε τα κοχύλια μέσα στο τηγάνι και "σβήνουμε" με τον ζωμό τους.
- Αφήνουμε να γλασάρει με τα ζουμιά του και έπειτα ρίχνουμε μέσα το πέστο βασιλικού αφού έχουμε σβήσει τη φωτιά, ρίχνουμε το καρέ τομάτα και μερικά ολόκληρα φύλλα βασιλικού!
Σημείωση: Ιδανικά βρίσκουμε κοχύλια φρέσκα-κατεψυγμένα, μας δίνουν πολύ καλύτερο ζουμί, και πιο ωραία σάλτσα