Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία Elias - Έντονα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία Elias - Έντονα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία Elias – Έντονα φαινόμενα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «μάτι» του Elias

Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να είναι η πιο επικίνδυνη μέρα της κακοκαιρίας Elias. Προειδοποιητικό μήνυμα 112 εστάλη χθες το βράδυ στους κατοίκους Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, σε όλη τη Θεσσαλία, Επτάνησα, Ναυπακτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια. Στην Αττική έφτασε τα ξημερώματα η κακοκαιρία Elias, με ισχυρή βροχόπτωση και έντονα κεραυνικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που επικαιροποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κακοκαιρία θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις