Η αναφορά του Βαγγέλη Καρκανάκη για την Εθνική Αντίσταση
Η αναφορά του Βαγγέλη Καρκανάκη για την Εθνική Αντίσταση

Η αναφορά του Βαγγέλη Καρκανάκη για την Εθνική Αντίσταση

Εκδηλώσεις τιμής για αυτούς που αγωνίστηκαν στα χρόνια της κατοχής πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο παρουσία πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων.  

Μια από αυτές ήταν και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, ο οποίος με ανάρτησή του αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της σημερινής ημέρας.

Αναλυτικά:

"Η Εθνική αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941 – 1944 υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους και με κάθε τρόπο, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα το πολύτιμο αγαθό της Ελευθερίας.

Η ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου και της ανατίναξης της ομώνυμης γέφυρας ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Η μάχη αυτή – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα – αποτελεί,  λόγω και του ενωτικού της χαρακτήρα,  φωτεινό παράδειγμα για μας και ιερή υποχρέωση να το μεταλαμπαδεύσουμε στις επερχόμενες γενιές. Ως ελάχιστο φόρο τιμής εκ μέρους της ΔΕΕΠ ΝΔ Ηρακλείου καταθέτουμε μαζί με το  στεφάνι , την ευγνωμοσύνη μας σε  όλους εκείνους – άνδρες γυναίκες και παιδιά που αγωνιστήκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά στον υπέρ πάντων αγώνα στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην πόλη μας , την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης".

Η αναφορά του Βαγγέλη Καρκανάκη για την Εθνική Αντίσταση

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα