Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Ερντογάν 53,62% – Κιλιτσντάρογλου 40,42%
Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Ερντογάν 53,62% – Κιλιτσντάρογλου 40,42%

Εκλογές στην Τουρκία – Τα πρώτα αποτελέσματα: Ερντογάν 53,62% – Κιλιτσντάρογλου 40,42%

Έκλεισαν στην Τουρκία οι κάλπες με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα. Με την έως τώρα καταμέτρηση, ο Τούρκος πρόεδρος προηγείται με 21%.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TRT HABER και το CNNTurk μεταδίδουν πως με βάση το 25,7% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 55,98% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 38,08%.

Το HABERTURK μεταδίδει πως στις προεδρικές εκλογές ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,47% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 34,79%.

Το HALK TV, με το 1,1% των ψήφων καταμετρημένο, δίνει στον Ερντογάν 49.84%, και στον Κιλιτσντάρογλου 45,72%. Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

Μεγάλη η επιρροή Ερντογάν στην επαρχεία

Για να υπάρξει πιο σαφή εικόνα, εύλογο θα ήταν να «περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση», είπε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Άγκυρα, Πιέρρος Τζανετάκος. Τόνισε ότι φαίνεται από την αρχή να προηγείται με τόσο μεγάλο ποσοστό ο Ερντογάν, διότι η καταμέτρηση ξεκινά από περιφέρειες και όχι μεγάλα αστικά κέντρα. Στην επαρχία ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μεγαλύτερη επιρροή.

Αισιόδοξοι στο «στρατόπεδο» του Κιλιντσντάρογλου

Σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαιναν επί του συνόλου «άγγιζαν» ακόμη και το 80% υπέρ του Ερντογάν. «Θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για το πώς πρόκειται να εξελιχθεί η βραδιά», σημείωσε ο απεσταλμένος. Υπογράμμισε ακόμη ότι στο «στρατόπεδο» του Κιλιτσντλάρογλου, όπου βρίσκεται, είναι αρκετά αισιόδοξοι ότι το προβάδισμα του Ερντογάν θα ανατραπεί.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα