Στον Ανακριτή για τα 11 κιλά κάνναβης οι 8 συλληφθέντες στο Ρέθυμνο
Στον Ανακριτή για τα 11 κιλά κάνναβης οι 8 συλληφθέντες στο Ρέθυμνο

Στον Ανακριτή για τα 11 κιλά κάνναβης οι 8 συλληφθέντες στο Ρέθυμνο

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου θα οδηγηθούν σήμερα τα 8 άτομα που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας καθώς και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Την π. Τετάρτη οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, όπου μετά την άσκηση των κατηγοριών ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν οι οχτώ συλλήψεις.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους πλησίον οικιών τους και ποιμνιοστασίων τους.

Αναλυτικότερα όπως προέκυψε, τρεις από αυτούς απέκρυπταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες ενώ ένας απ΄αυτούς με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου προμήθευε ναρκωτικές ουσίες τη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο της, τις μετέφερε στο Ρέθυμνο για λογαριασμό των υπολοίπων  που αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση τους στην πόλη του Ρεθύμνου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, υπαίθριους και αποθηκευτικούς χώρους και ποιμνιοστάσια που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, καθώς και στα δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης,
  • 12,51 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 2 πολεμικά τυφέκια,
  • 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • διόπτρα πολεμικού τυφεκίου,
  • αεροβόλο όπλο,
  • το χρηματικό ποσό των 990 ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
  • 8 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Στην Επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, Ρεθύμνης και Χανίων καθώς και αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου.

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις