Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα
Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα

Ηλιοφάνεια θα έχουμε στη χώρα μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ωστόσο το σκηνικό αλλάζει από τη Δευτέρα καθώς αναμένεται νέα κακοκαιρίαστο τέλος του Μαρτίου.

«Από την άλλη εβδομάδα μας κατεβαίνει ένα κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη, με τη θερμοκρασία να πέφτει, ενώ θα δούμε και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Θα τα αναλύσουμε αύριο, με τα νέα προγνωστικά στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του OPEN , Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη:

  • Τη Δευτέρα, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
  • Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ, ενώ την Τρίτη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Παρόμοια είναι και η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για την κακοκαιρία, καθώς και εκείνος προειδοποίησε για επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας, κυρίως στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός τις επόμενες μέρες μέχρι και την Δευτέρα θα είναι ανοιξιάτικος με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά ακόμη και τους 26 βαθμούς.

Ωστόσο από το απόγευμα και μετά η επιδείνωση του καιρού θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Μπόρες, ισχυροί νοτιάδες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βορειοδυτικής Ελλάδας θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού, ενώ σύμφωνα με την τάση που δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα η επιδείνωση θα είναι μεγαλύτερη την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Σε πολλές περιοχές της χώρας θα υπάρχουν βροχές, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδα, ίσως και κάτω από τα 800 με 1.000 μέτρα.

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, με τον Μάρτιο να… επιβεβαιώνει τη φήμη του και να κλείνει με αρκετό κρύο για την εποχή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις