Παρουσίαστηκε η πρόταση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Κρήτης
Παρουσίαστηκε η πρόταση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Κρήτης

Παρουσίαστηκε η πρόταση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Κρήτης

Την π. Παρασκευή στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου: «Visit Planner: Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Ενημέρωσης και Σχεδιασμού Περιήγησης και Δραστηριοτήτων για Τουρισμό Κρουαζιέρας βασισμένη σε Υβριδικά Συστήματα Σύστασης Πληροφορίας», με την συμμετοχή των συνεργαζόμενων φορέων του έργου και τοπικούς παράγοντες του τομέα του Τουρισμού. Τους συνεργαζόμενους φορείς του έργου αποτελούν το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Συντονιστής Φορέας), το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου και η NetMechanics Ε.Π.Ε..

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών του Αγίου Νικολάου. Το έργο έχει σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη την δυνατότητα αυτόματης σύνθεσης πλάνου επίσκεψης της πόλης, βασισμένο σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης/Μηχανικής Μάθησης και στις προσωπικές προτιμήσεις του επισκέπτη για μια ικανοποιητική εμπειρία στον διαθέσιμο χρόνο του. Επιπλέον, στοχεύει στην τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, προσφέροντας στους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού ένα αποτελεσματικό μέσο προώθησης και διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την συνεργασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Κρήτης με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, δράση που ως στόχο έχει την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών για τους επισκέπτες και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα