Realtors Kreta
Realtors Kreta

Ηράκλειο: Το τελευταίο αντίο στον 20χρονο που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο

Την ώρα που συγγενείς και φίλοι με βαθιά οδύνη αποχαιρετούν τον 20χρονο που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε τροχαίο στη λεωφόρο Κνωσού, μόνο θλίψη προκαλούν οι πληροφορίες για την οδηγική συμπεριφορά του αδικοχαμένου νεαρού, που δυστυχώς, συνοδεύει συχνά τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη.

Υπερβολική ταχύτητα, απουσία άδειας οδήγησης και μη σωστή χρήση κράνους διαπιστώθηκαν από την Τροχαία ως παραβάσεις στο τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον 20χρονο, ο οποίος κηδεύεται σήμερα στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ο αδικοχαμένος 20χρονος είναι το 34ο θύμα στο βωμό της ασφάλτου από την έναρξη της χρονιάς, όταν πέρυσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – σε ένα διαφορετικό λόγω covid-19 κυκλοφοριακό σκηνικό – καταγράφηκαν στο νησί 49 θανατηφόρα τροχαία. Οι αριθμοί προκαλούν εύλογη ανησυχία, όπως και η σύγκρισή τους με τα στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης, στα Χανιά οι νεκροί σε τροχαία που έχουμε μέχρι τώρα το 2022 είναι 13, αριθμός που στατιστικά αντιστοιχεί σε 76 νεκρούς ανά 1.000.000 κατοίκους, στο Ηράκλειο είχαμε 15 (44 ανά 1.000.000), στο Ρέθυμνο 5 (52 ανά 1.000.000) και στο Λασίθι 1 (13 ανά 1.000.000). Στην Αγγλία, όπως σημείωσε ενδεικτικά, καταδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορά, η αναλογία στατιστικά είναι 18,3 νεκροί ανά 1.000.000 κατοίκους.

Ακόμη πιο τραγική είναι η διαπίστωση ότι τα μισά από τα θύματα των τροχαίων από την έναρξη του έτους είναι νέοι άνθρωποι. Οι 18 από τους 34 νεκρούς είναι κάτω των 30 ετών και οι 10 κάτω των 25.

Τα 15 από τα θανατηφόρα τροχαία προήλθαν από συγκρούσεις και άλλα τόσα από εκτροπές, στοιχείο ανησυχητικό καθώς παραπέμπει σε υπερβολική ταχύτητα και έλλειψη προσοχής. Σε δρόμους εντός πόλης έχασαν τη ζωή τους 7 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 6 στο αστικό συγκρότημα της πόλης του Ηρακλείου. Άλλοι 6 “έσβησαν” στον ΒΟΑΚ.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις