Ηράκλειο: Νέα καταγγελία για επίθεση εις βάρων εργαζομένων!

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Νέο περιστατικό επίθεση εις βάρων εργαζομένων καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, με το συμβάν να λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Διαβάστε τη καταγγελία:

«Δυστυχώς  τα περιστατικά με επιθέσεις εις βάρος συναδέλφων από αιρετούς δεν έχουν τέλος.  Ακόμα ένα λυπηρό και προσβλητικό  για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ γεγονός ,έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Όπως μας κατήγγειλε   συνάδελφος – προϊστάμενος στο Τμήμα Άρδευσης του Δήμου  , δέχθηκε απρόκλητη   επίθεση στο χώρο εργασίας του, από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού  Ανδρεαδάκη Μηνά .

Ο πρόεδρος μαζί με τον γιό του προχώρησαν σε κατάληψη του δημοτικού καταστήματος(!) διότι όπως  ισχυρίστηκε  η υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του για αποκατάσταση βλάβης  αρδευτικού δικτύου.  Η αλήθεια όμως είναι ότι η υπηρεσία τον είχε ενημερώσει ότι  η καθυστέρηση   οφείλεται  σε  λόγους διερεύνησης και   προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.  Στη  συνέχεια , όταν  ο συνάδελφος μαζί με άλλους συναδέλφους αποχωρούσαν, κατά τη λήξη του ωραρίου τους , οι δυο τους  κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του  , τον προπηλάκισαν και  επιχείρησαν  να τον σπρώξουν ενώ βρισκόταν στην σκάλα του δημαρχείου !!! Ευτυχώς επενέβησαν  άλλοι συνάδελφοι  και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Ζαμπουλάκης  και  τους απέτρεψαν αλλιώς δεν ξέρουμε τι συνέπειες θα είχε για τη σωματική του ακεραιότητα .

Δυστυχώς κάποιοι αιρετοί  έχουν μπερδέψει το ρόλο τους .Τέτοια φαινόμενα προσβάλουν τους θεσμούς τους οποίους έχουν εκλεγεί να υπηρετούν.

Δεν θα σταθούμε στην γραφική συμπεριφορά του εν λόγω κοινοτάρχη , η οποία είναι γνωστή στους πάντες  στην περιοχή. Υπάρχουν  θεσμοί οι οποίοι είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν  το νόμο, όταν ξεφεύγουν  κάποιοι από τα όρια της γραφικότητας και γίνονται επικίνδυνοι.

Αυτό που μας αφορά  ως σύλλογος είναι ο   σεβασμός προς τους εργαζόμενους .Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία κάθε υπηρεσίας. Τυχόν διαφωνίες  και προβλήματα ,που πολλές φορές προκύπτουν  ,πρέπει να επιλύονται  στα πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού και θεσμικά όπου χρειαστεί .Δεν επιλύονται  με προσωπικές  επιθέσεις εναντίον εργαζομένων , πόσο μάλλον  με χειροδικίες!!

Ως σύλλογος διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε  την απρεπή συμπεριφορά  του  κοινοτάρχη Ευαγγελισμού. Δηλώνουμε ότι θα  στηρίξουμε  τον συνάδελφο όπου χρειαστεί, τόσο ηθικά όσο και νομικά.

Θεωρούμε ότι αιρετοί και εργαζόμενοι στους δήμους οφείλουμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά προς όφελος των δημοτών τους οποίους όλοι μας υπηρετούμε.

Όμως, ο σεβασμός  της προσωπικότητας μας  και  η διαφύλαξη της σωματικής μας  ακεραιότητας είναι αδιαπραγμάτευτος!»

 

Περισσότερες Ειδήσεις