Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση ο Γιούχτας, 1-0 τον Αλμυρό!
Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση ο Γιούχτας, 1-0 τον Αλμυρό!

Πήρε το ντέρμπι και την πρόκριση ο Γιούχτας, 1-0 τον Αλμυρό!

Ο Γιούχτας ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου Ηρακλειώτικου ντέρμπι στο γήπεδο των Αρχανών για τη σεζόν 2021-22 με αντίπαλο τον Αλμυρό, επικρατώντας χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Νίκος Κατσικοκέρης και παράλληλα πανηγύρισε τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο πρώτο μέρος, ο Γιούχτας μπήκε δυνατά, απείλησε στο 6’ με τον Φραγκουλάκη, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Χανιωτάκη, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Δωματάς «γύρισε» στη περιοχή, αλλά ο Σφυρογιαννάκης δεν «πρόλαβε» να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 17’ ο Γιούχτας βρήκε το γκολ που έψαχνε, με τον Μηνά Τζανή να βγάζει τη σέντρα και ο Νίκος Κατσικοκέρης με κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, οι Αρχανιώτες έφτασαν κοντά στο 2-0, όμως η προβολή που έγινε από τον Λογοθέτη, απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Αλμυρού.

Η πρώτη φάση του Αλμυρού, καταγράφηκε στο 34’με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση που πέρασε άουτ, ενώ στο 42’, άουτ κατέληξε και μία εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Κατσικοκέρη να «βλέπει» εκτός εστίας τον Χανιωτάκη και να εκτελεί γρήγορα ένα φάουλ, αλλά με υπερπροσπάθεια ο τερματοφύλακας του Αλμυρού απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο Γιαλούσης απείλησε με εκτέλεση φάουλ στο 55’, όμως ο Κόλλιας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ στο 61’ ο Γιούχτας με τον Φραγκουλάκη ανάγκασε τον Χανιωτάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 66’ ο Μέμμος με ατομική ενέργεια του, κέρδισε μέτρα και χώρο, «βρήκε» τον Δωματά μέσα στη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 77’ ο Αλμυρός έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, μετά από κάθετη πάσα του Μπρέγκνα, ο Πιερτζιάκομι σούταρε αλλά ο Κόλλιας σε ετοιμότητα, κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ στο 84’ χρειάστηκε η επέμβαση του Χανιωτάκη σε σουτ του Δωματά, μετά από κάθετη του Κοντογιάννη.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, με τον Γιούχτα να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση χάρη στο «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ του Νίκου Κατσικοκέρη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιούχτας: Κόλλιας, Κασσωτάκης, Γελαδάρης, Τζανής, Λογοθέτης, Φραγκουλάκης, Πλουσής Δομ., Νύκταρης(65′ Κοντογιάννης), Σφυρογιαννάκης(58′ Μέμμος), Κατσικοκέρης(81′ Ψαρράς), Δωματάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Κόκκινος, Χρήστου, Μανουσάκης, Στακάκης, Παχάκης, Γερακιός

Αλμυρός: Χανιωτάκης, Κοζάκης(54′ Μπρέγκνα), Γιαλούσης(76′ Γαρεφαλάκης), Κανδηλάκης, Δαμιανάκης, Τουγλής(54′ Απλαδάς), Κασαπάκης(68′ Χαϊντίνι), Ζέλιος, Αγαπάκης, Πιερτζιάκομι, Μωραΐτης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βλαχάκης, Ξενοκτιστάκης, Κουράκης, Αρχοντάκης

Πηγή: grandsport.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις