Μία μόνο δόση για όσους έχουν νοσήσει- 6,3 εκ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό
Μία μόνο δόση για όσους έχουν νοσήσει- 6,3 εκ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Μία μόνο δόση για όσους έχουν νοσήσει- 6,3 εκ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχώρησαν στο Υπουργείο Υγείας η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Η κα Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως συστήνεται σε όσους νόσησαν με κορωνοϊό να εμβολιαστούν με μια δόση , ενώ τόνισε πως η «υβριδική» ανοσία έχει ενδιαφέρον.

«Η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την φυσική ανοσία και η ανοσιακή αντίδραση είναι ποιοτικά καλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά

Η Πρόεδρος της Επιτροπής μίλησε και για μια αμερικανικής έρευν η οποία δείχνει πως   άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τους εμβολιασθέντες.

«Το σχήμα νόσησης και μιας δόσης εμβολιασμού φαίνεται ότι παρέχει στο άτομο μια ισχυρή ομπρέλα προστασίας», πρόσθεσε.

Η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και σε μελέτη που έγινε σε παιδιά και εφήβους όπου και διαπιστώθηκε ότι  ο ιός βρίσκεται σε εκκρίσεις και το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος της νόσησης. Μάλιστα αυτό δείχνει, σύμφωνα με την ίδια πως τα παιδιά "μεταδίδουν και αποτελούν "ρεζερβουάρ" για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων".

Έχουν γίνει πάνω από 12,6 εκ. εμβολιασμοί

Ο κ. Θεμιστοκλέους από την πλευρά του ενημέρωσε πως ξεπεράστηκαν οι 12, 6 εκ. εμβολιασμοί στην χώρα

Το 62,3% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ περισσότεροι από 6.300.000 πολίτες, έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ποσοστό που προσεγγίζει το άνω του 60%.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, με αυτή έχουν εμβολιαστεί 206.000 πολίτες. Ταυτόχρονα, άλλοι 40.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις