Τέλος καλό, όλα καλά - Έσβησε η φωτιά στον Γιούχτα
Τέλος καλό, όλα καλά - Έσβησε η φωτιά στον Γιούχτα

Τέλος καλό, όλα καλά – Έσβησε η φωτιά στον Γιούχτα

Συναγερμός σήμανε στη Πυροσβεστική για ακόμη μια φωτιά που ξέσπασε πριν το απόγευμα της Κυριακής στους πρόποδες του Γιούχτα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, η νέα φωτιά ξέσπασε στη περιοχή Σύλλαμο και ήτανορατή από πολλά μέρη του Ηρακλείου, με τη Πυροσβεστική να καταφέρνει να σβήσει τη φωτιά, πριν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Στο σημείο έφτασαν πέντε οχήματα με 12 άνδρες, καταφέρνοντας να σβήσουν τη φωτιά, ενώ στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα, για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

Κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα στη Κρήτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  προβλέπεται για αύριο, Δευτέρα 18 Ιουλίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις