Ακρίβεια: Η εκτόξευση τιμών «γονατίζει» τα νοικοκυριά (vid)
Ακρίβεια: Η εκτόξευση τιμών «γονατίζει» τα νοικοκυριά (vid)

Ακρίβεια: Η εκτόξευση τιμών «γονατίζει» τα νοικοκυριά (vid)

Η εκτόξευση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο και αδειάζει τις τσέπες των πολιτών που πλέον προχωρούν σε αλλαγές στον τρόπο που κάνουν τις αγορές τους.

Το MEGA έκανε αυτοψία σε λαϊκές αγορές και κατέγραψε τις τιμές σε οπωροκηπευτικά που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η σύγκριση των φετινών τιμών σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που προκαλούν σοκ. Σε κάποια προϊόντα η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί.

Η ακρίβεια αλλάζει τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών. Και οι παραγωγοί που διαφημίζουν τα προϊόντα τους στους πάγκους των λαϊκών αγορών πωλούν πουλούν πια το καρπούζι ακόμη και σε φέτες.

Οι καταναλωτές δείχνουν να προτιμούν τις λαϊκές αγορές καθώς όπως λένε έχουν περισσότερες επιλογές, έρχονται ωστόσο τις μεγάλες ώρες που οι τιμές έχουν πέσει και πολλοί είναι αυτοί που ψωνίζουν με το κομμάτι πλέον και όχι με το κιλό.

«Τσιμπημένες» οι τιμές
Το καλάθι της νοικοκυράς δεν γεμίζει και τα καρότσια κυκλοφορούν από πάγκο σε πάγκο με λίγα ψώνια μέσα.

Τα κολοκύθια σήμερα είχαν 1,50, το πεπόνι 1 ευρώ το ένα, οι μπάμιες Βοιωτίας 2 ευρώ, τα αγγουράκια 1,49€, τα μαρούλια 0,70€, η σαρδέλα 7,90€, τα κρεμμύδια 0,50€ και τα φασολάκια Κορινθίας 3 ευρώ.

Λίγα ψώνια πολλά λεφτά
Με τον πληθωρισμό να σπάει το ρεκόρ 29 ετών και να εκτοξεύεται στο 12.1% βασικά προϊόντα διατροφής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ μόλις αντικρίζουν τις τιμές περιορίζονται στα απαραίτητα ψώνια.

Οι καταναλωτές ζητούν δραστικές παρεμβάσεις από την πολιτεία για να συγκρατηθούν οι τιμές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κύριες Ειδήσεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις