Στο μεγαλύτερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως ο Δήμος Χερσονήσου! (pics)

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Στο σημαντικότερο φεστιβάλ θεάτρου παγκοσμίως το οποίο διεξάγεται στην πόλη Αβινιόν της Γαλλίας συμμετέχει ο Δήμος Χερσονήσου. 

Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο των Παπών παρουσία κορυφαίων παραγόντων του Πολιτισμού διεθνώς. 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση του Δήμου Χερσονήσου επισημαίνοντας:

«Συμμετέχουμε σε μία παγκόσμια γιορτή του Πολιτισμού επικοινωνώντας παράλληλα την ιστορική διαδρομή και τα κέντρα Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Το brand Δήμου Χερσονήσου είναι πανίσχυρο διεθνώς και είναι καθήκον μας να το αναδείξουμε περαιτέρω ώστε να το κεφαλαιοποιήσουμε ως «εργαλείο» στοχευμένων αναπτυξιακών πολιτικών. Ο Πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του τόπου μας και αποτελεί στην πορεία των αιώνων σημείο αναφοράς για την πορεία του Δήμου Χερσονήσου ειδικότερα αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας γενικότερα». 

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχε με την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, από το θέατρο Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη. Η πρεμιέρα δόθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από το κοινό.

Το έργο αποτελεί έναν ύμνο για την ελευθερία του ατόμου και αντιπαραθέτει τα δημοκρατικά ιδεώδη απέναντι στη δεσποτική μοναρχία και την τυφλή υποταγή στην εξουσία. 

Η σκηνοθεσία είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, τα σκηνικά του Κωστή Χρηστίδη, τα σκηνικά αντικείμενα του Χάρη Σεπεντζή, η μουσική της Μαρίας Σιμεών και του Βασίλη Πανόπουλου.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΒΙΝΙΟΝ

Η πόλη της Αβινιόν μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια ζωντανή σκηνή για να φιλοξενήσει πληθώρα θεαμάτων από καταξιωμένους σκηνοθέτες αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Θέατρο, χορός, κινηματογράφος, αναλόγια, παραστάσεις για νέους, συζητήσεις με το κοινό, συνθέτους το πρόγραμμα της διοργάνωσης του ιστορικού θεσμού που προσελκύει συστηματικά χιλιάδες θεατρόφιλων απ’ όλη την Ευρώπη.

Το φεστιβάλ Αβινιόν που ιδρύθηκε από τον Ζαν Βιλάρ το 1947, είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο των παραστατικών τεχνών στον κόσμο.

Εδώ και 75 χρόνια, η καρδιά της διεθνούς σκηνής χτυπά κάθε Ιούλιο στην Αβινιόν.

Φυσικά δεν είναι μονάχα το επίσημο Φεστιβάλ με ένα πυκνό πρόγραμμα διαρθρωμένο γύρω από θεματικούς άξονες, σε μικρές ή μεγαλύτερες ενότητες, που δίνει τον τόνο της γιορτής μέσα στην πόλη. Παραστάσεις, εκθέσεις, συναντήσεις με τους καλλιτέχνες, συζητήσεις αλλά και εκατοντάδες θεάματα λαμβάνουν καθημερινά χώρα στους δρόμους, τόσο στο ιστορικό κέντρο όσο και στην εκτός των τειχών πόλη της Αβινιόν.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις