Νέα παράταση στο Κτηματολόγιο για Ηράκλειο και Χανιά!

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Νέα παράταση δόθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο, στο Κτηματολόγιο για τους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, καθώς και τους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου.

Συγκεκριμένα με απόφαση η οποία υπεγράφη στις 30 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης για ακίνητα στους παραπάνω Δήμους και η οποία έληξε στις 30 Ιουνίου, παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Αναλυτικά στην απόφαση αναγράφεται πως ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφασίζει:

«Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων του άρθρου 2 παρ. 5 του ν. 2308/1995 για τους κατοίκους εσωτερικού, τους κατοίκους της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο, από την 30η Ιουνίου 2022 έως την 31η Αυγούστου 2022, επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται

α) με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ5-31 και τίτλο «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης» και συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, και

β) με τη Σύμβαση με κωδικό ΚΤ5-30 καιτίτλο «Μελέτη Κτηματογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης» και συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου.»

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση

Ξεκινάει η Ανάρτηση στην Π.Ε. Λασιθίου. Πρώτη φορά, όλα ψηφιακά

Την ίδια ώρα, το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Οροπεδίου-Λασιθίου και Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, πως στις 4 Ιουλίου 2022 ξεκινάει η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 9η Φεβρουαρίου 2023. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Από την έναρξη της Ανάρτησης  τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  

Καλλικρατικός Δήμος Ιεράπετρας

Καλλικρατικός Δήμος Οροπεδίου-Λασιθίου

Καλλικρατικός Δήμος Σητείας

Καλλικρατικός Δήμος  Αγίου Νικολάου: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίου Αντωνίου, Βουλισμένης, Βραχασίου, Βρυσών, Έξω Λακκωνίων, Έξω Ποτάμων, Ζενίων, Καλού Χωρίου, Καρυδίου (Μιραμπέλλου), Καστελλίου Φουρνής, Κριτσάς, Κρούστα, Λατσίδας, Λιμνών, Μέσα Λακκωνίων, Μιλάτου, Νεαπόλεως, Νικηθιανού, Πρίνας, Φουρνής, Χουμεριάκου

Γραφεία Κτηματογράφησης:

Καλλικρατικός Δήμος Αγίου Νικολάου: Μιραμπέλου 5, Άγιος Νικόλαος, Τ.Κ. 72100, τηλέφωνο: 2841090626, e-mail: ktima.agiounikolaou@gmail.com (μόνο για πληροφορίες).
Καλλικρατικός Δήμος Ιεράπετρας: Λοχαγού Παγωμένου 37, Ιεράπετρα, Τ.Κ. 72200, τηλέφωνο: 2842071225, e-mail: ktima.ierapetra@gmail.com  (μόνο για πληροφορίες).
Καλλικρατικός Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Εντός Δημαρχείου, Τζερμιάδο Οροπεδίου Λασιθίου, Τ.Κ. 72052, τηλέφωνο: 2841090626, e-mail: ktima.agiounikolaou@gmail.com  (μόνο για πληροφορίες).
Καλλικρατικός Δήμος Σητείας: Κτίριο Γ Κέντρου Δήμητρα (πρώην ΚΕΓΕ), Σητεία, Τ.Κ. 72300, τηλέφωνο: 2843026030, e-mail: ktima.sitia@gmail.com (μόνο για πληροφορίες).

Τηλεφωνικό κέντρο: 28 411 411 11 (για πληροφορίες και ραντεβού)

Ιστοσελίδα: www.ktimalasithi.gr (για πληροφορίες και ραντεβού)

Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8.30 -16.30 και Τετάρτη 8.30-20.30 (κατόπιν ραντεβού)

Γενικές πληροφορίες: 210-6505600 Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 έως 15:30

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις