Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο!
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο!

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο!

Παρά το γεγονός ότι το δεύτερο μέτωπο που προέκυψε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά τελικά περιορίστηκε, ενώ στην περιοχή παραμένουν στο σύνολό τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ εξακολουθούν και επιχειρούν τα δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η φωτιά θα είχε τεθεί νωρίτερα υπό έλεγχο, αλλά λόγω προβλήματος που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στο Erickson, το πυροσβεστικό δηλαδή ελικόπτερο που συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμός στις επιχειρήσεις κατάσβεσης- δεν επέστρεψε άμεσα, με αποτέλεσμα να «χαθεί» πολύτιμος χρόνος, αφού θα βοηθούσε τις επίγειες δυνάμεις, να θέσουν τη φωτιά ακόμα πιο γρήγορα υπό έλεγχο.

Η φωτιά κατέκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα, ενώ απείλησε μία κατοικία -η οποία και εκκενώθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους- και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία ωστόσο δεν βρίσκονταν ένοικοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η ιδιοκτήτρια των συγκεκριμένων δωματίων, που εντόπισε πρώτη τη φωτιά σε ύψος 400 μέτρων και ενημέρωσε τις αρχές.

 

 

 

πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις