Απατεώνες «χτυπούν» ανυποψίαστους πολίτες – Πώς ξάφρισαν 55.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Δεν έχει τέλος το μπαράζ απατών με θύματα ανυποψίαστους πολίτες στην Αχαΐα. Τα «χτυπήματα» των απατεώνων διαδέχονται το ένα το άλλο, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Αστυνομία που καταβάλλει προσπάθειες για τον εντοπισμό τους.

Αυτή τη φορά ένα ακόμη διπλό χτύπημα των επιτήδειων σημειώθηκε στην περιοχή της Αιγιάλειας, στην πρώτη περίπτωση μέσω αγγελίας για την αγορά οχήματος και στη δεύτερη περίπτωση με το power pass.

Μια αγγελία σε γνωστό ιστότοπο για πώληση ενός τρίκυκλου οχήματος ήταν η αφορμή για να προσεγγίσουν οι απατεώνες μια ηλικιωμένη γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την κάλεσαν στο τηλέφωνο προποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές.

Αφού συμφώνησαν μεταξύ τους, ορίζοντας την τιμή πώλησης στα 350 ευρώ, ζήτησαν από τη γυναίκα τον αριθμό του λογαριασμού της για να καταθέσουν τα χρήματα. Στη συνέχεια η ίδια έλαβε στο κινητό της ένα γραπτό μήνυμα, με μια διαδικτυακή διεύθυνση: «Πατήστε εδώ για να δείτε ότι λάβατε το ποσό».

Αυτή ήταν και η παγίδα, αφού με το που ενεργοποιήθηκε ο σύνδεσμος, «ξεκλειδώθηκε» ο τραπεζικός της λογαριασμός με τους απατεώνες να κάνουν μάλιστα δύο φορές… ανάληψη, τα ποσά των 15.000 και των 40.000 ευρώ. Η γυναίκα μόλις αντιλήφθηκε την απώλεια των χρημάτων της ενημέρωσε τις Αρχές, αν και ήταν πλέον αργά.

«Τυράκι» το power pass

Στη δεύτερη περίπτωση, οι απατεώνες χρησιμοποίησαν μια… επίκαιρη δικαιολογία για να εξαπατήσουν το θύμα τους στο Αίγιο, αυτή του power pass.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιτήδειοι, προσποιούμενοι τους συνεργάτες του λογιστή του θύματος, κάλεσαν τον ανυποψίαστο άνδρα με πρόσχημα να τον βοηθήσουν να λάβει την επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στη συνέχεια, πάλι με γραπτό μήνυμα, του έστειλαν διαδικτυακή διεύθυνση που έπρεπε να την ανοίξει υποτίθεται για να δει αν πιστώθηκε το ποσό. Αντί για την επιδότηση όμως, είδε να χάνει το ποσό των 11.000 ευρώ μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Και για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι Αρχές.

 

 

 

Πηγή: tempo24.news

Περισσότερες Ειδήσεις