Χαμόγελα ευτυχίας για τους μαθητές που κερδίζουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας (pics)
Χαμόγελα ευτυχίας για τους μαθητές που κερδίζουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας (pics)

Χαμόγελα ευτυχίας για τους μαθητές που κερδίζουν μια θέση στα Πανεπιστήμια της χώρας (pics)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Με ένα χαμόγελο βαθιάς ικανοποίησης και τεράστιας ανακούφισης ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να ζήσουν την φοιτητική ζωή που ονειρεύτηκαν.

Είναι οι μαθήτριες και μαθητές Λυκείων που κοπίασαν, υπερέβαλαν, στερήθηκαν και κατάφεραν υψηλές βαθμολογίες στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ανάμεσά τους και εκείνοι που εργάστηκαν μεθοδικά, χωρίς να αλλάξουν πολλές από τις συνήθειες τους και είδαν στον πίνακα των αποτελεσμάτων το κλειδί για ν' ανοίξουν την καινούργια πόρτα στη ζωή τους.

Τάσος Κλάδος
Τάσος Κλάδος

Ο Τάσος Κλάδος από το Γενικό Λύκειο Γαζίου κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα σπουδάσει Ιατρική στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη αφού κατέκτησε 18.375 μόρια.

"Από το προ-νηπιαγωγείο ακόμη θυμάμαι οτι ήθελα να γίνω γιατρός. Δεν παρέκκλινα ποτέ από αυτόν τον στόχο. Δούλευα συστηματικά όλα τα χρόνια στο σχολείο και έτσι δεν είχα κενά" αναφέρει με ενθουσιασμό για τη μεγάλη του κατάκτηση και συμπληρώνει οτι δεν εξαντλήθηκε στο διάβασμα, αλλά πίστευε οτι είχε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και πήγε στις εξετάσεις με σιγουριά.

Κωνσταντίνα Δεμέτζου
Κωνσταντίνα Δεμέτζου

Η Κωνσταντίνα Δεμέτζου από το 11ο Λύκειο Ηρακλείου αγαπούσε από μικρή τις επιστήμες υγείας και τα 17.950 μόρια της επιτρέπουν να βλέπει τη Φαρμακευτική ακόμη και την Ιατρική ως έναν εφικτό στόχο.

"Η διαδικασία της προετοιμασίας ήταν κουραστική, διάβαζα πολύ αλλά δεν στερήθηκα τους φίλους και τις εξόδους μου. Δεν εξοντώθηκα από την αρχή γιατί ήξερα οτι είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας ταχύτητας" τονίζει και συμπληρώνει οτι απαιτείται γερό υπόβαθρο γνώσεων για να μπορείς στην Γ' Λυκείου να δώσεις το καλύτερό σου εαυτό.

Και αν για τους περισσότερους τελειόφοιτους Λυκείων η διαδικασία των εξετάσεων φαίνεται απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, για κάποιους άλλους είναι ένας καινούργιος δρόμος στο μέσον μια άλλης διαδρομής που τώρα αποτελεί νέα αφετηρία.

Φαμπιόλα Ρετζέπη
Φαμπιόλα Ρετζέπη

Η 34χρονη Φαμπιόλα Ρετζέπη, παιδί μεταναστών από την Αλβανία, φοίτησε στον 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου και είναι έτοιμη να περάσει το κατώφλι της Ιατρικής Ηρακλείου αφού εξασφάλισε 18.800 μόρια. " Είχα δώσει εξετάσεις πριν από 16 χρόνια και δεν είχα καταφέρει να περάσω. Αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω και τα πήγα εξαιρετικά. Ήταν κουραστικό να δουλεύω το πρωί σε φαρμακείο και το βράδυ να έρχομαι στο σχολείο. Ήθελε πειθαρχεία, μεθοδικότητα, πείσμα και θέληση, αλλά οποίος θέλει μπορεί να καταφέρει τα πάντα" λέει με καμάρι.

Δήμητρα Καρουζάκη
Δήμητρα Καρουζάκη

Δύσκολος και κοπιαστικός ο δρόμος και για τη Δήμητρα Καρουζάκη, εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου, που πέρασε το κατώφλι του 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου για να ξαναδώσει Πανελλήνιες και να σπουδάσει Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

"Αυτός ήταν ο σκοπός μου από την αρχή και τα κατάφερα. Έγραψα 19 μαθηματικά και συγκεντρώνω 16.950 μόρια που μου επιτρέπουν να περάσω άνετα στη σχολή που θέλω" λέει ενθουσιασμένη και ξαναθυμάται τη χρονιά που είχε περάσει στη Σχολή Λογιστικής στο ΤΕΙ Ηρακλείου, αλλά την εγκατέλειψε για να κάνει οικογένεια. "Όλα πήγαν καλά, μεγάλωσαν τα παιδιά μου και τώρα μπόρεσα και εγώ να επιστρέψω στα θρανία" τονίζει και αναφέρεται στην αμέριστη συμπαράσταση που είχε από τον σύζυγό τους και την τεράστια βοήθεια και υποστήριξη που δέχθηκε από τους καθηγητές της.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις