Σάρωσε ο «Μπάλλος» Κέρκυρα, Χαλκιδική και Κρήτη
Σάρωσε ο «Μπάλλος» Κέρκυρα, Χαλκιδική και Κρήτη

Σάρωσε ο «Μπάλλος» Κέρκυρα, Χαλκιδική και Κρήτη

Μεγάλη αγωνία για τις πυρόπληκτες περιοχές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί των Φαιάκων – Πάνω από 30 απεγκλωβισμοί κατοίκων με Super Puma και μηχανήματα – Περισσότερες από 300 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στο νησί – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν – Μεγάλα προβλήματα και στην Ιθάκη, «ένα με τη θάλασσα» έγινε το Βαθύ – Αγωνία για τους πυρόπληκτους – Πλημμύρισαν σπίτια στη νότια Εύβοια – Χιόνισε στη Φλώρινα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία χτυπά με μεγάλη σφοδρότητα μεγάλο μέρος της χώρας. Από την Κέρκυρα, μέχρι την Χαλκιδική και τη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Στην Κέρκυρα που έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το νησί ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι του νησιού.

Μέχρι το βράδυ είχαν σημειωθεί τουλάχιστον τριάντα απεγκλωβισμοί στο νησί των Φαιάκων ωστόσο η αγωνία είναι μεγάλη καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία έχει πλήξει με ιδιαίτερη ένταση και την Ιθάκη όπου το Βαθύ έγινε το απόγευμα «ένα με τη θάλασσα».

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται επίσης η Στερεά Ελλάδα με πολλούς κατοίκους από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια να έχουν εγκαταλείψει ήδη τις εστίες φοβούμενοι εκτεταμένες πλημμύρες. Ο “Μπάλλος” χτύπησε με μανία και τη Χαλκιδική όπου ένα ρέμα στην Ολυμπιάδα μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν επίσης στη Σύρο και τη Νάξο.

Σαρωτικός Μπάλος από την Κρήτη μέχρι την Φλώρινα

Το κύμα κακοκαιρίας σφυροκόπησε πολλές περιοχές της χώρας, με πρώτα τα νησιά του Ιονίου, στην Φλώρινα έστρωσε ήδη το πρώτο χιόνι ενώ στην Κρήτη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί των Φαιάκων – Πάνω από 30 απεγκλωβισμοί κατοίκων με Super Puma και μηχανήματα – Περισσότερες από 300 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στο νησί – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν – Μεγάλα προβλήματα και στην Ιθάκη, «ένα με τη θάλασσα» έγινε το Βαθύ – Αγωνία για τους πυρόπληκτους – Πλημμύρισαν σπίτια στη νότια Εύβοια – Χιόνισε στη Φλώρινα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» η οποία χτυπά με μεγάλη σφοδρότητα μεγάλο μέρος της χώρας. Από την Κέρκυρα, μέχρι την Χαλκιδική και τη Βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Στην Κέρκυρα που έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το νησί ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής και μηχανημάτων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι του νησιού. Μέχρι το βράδυ είχαν σημειωθεί τουλάχιστον τριάντα απεγκλωβισμοί στο νησί των Φαιάκων ωστόσο η αγωνία είναι μεγάλη καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία έχει πλήξει με ιδιαίτερη ένταση και την Ιθάκη όπου το Βαθύ έγινε το απόγευμα «ένα με τη θάλασσα». Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται επίσης η Στερεά Ελλάδα με πολλούς κατοίκους από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια να έχουν εγκαταλείψει ήδη τις εστίες φοβούμενοι εκτεταμένες πλημμύρες.
Ο “Μπάλλος” χτύπησε με μανία και τη Χαλκιδική όπου ένα ρέμα στην Ολυμπιάδα μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν επίσης στη Σύρο και τη Νάξο. Σαρωτικός Μπάλος από την Κρήτη μέχρι την Φλώρινα .
Το κύμα κακοκαιρίας σφυροκόπησε πολλές περιοχές της χώρας, με πρώτα τα νησιά του Ιονίου, στην Φλώρινα έστρωσε ήδη το πρώτο χιόνι ενώ στην Κρήτη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις