Πότε θα διατεθεί επιπλέον χώρος στο ηλεκτρικό σύστημα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κρήτη;

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Μια ακόμη ανακολουθία λόγων και πράξεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας​, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Σωκράτη Φάμελλου και 14 ακόμη Βουλευτών.

«Ένας χρόνος περίπου πέρασε από τότε που ο Υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας για το ενεργειακό μέλλον της Κρήτης από το βήμα του 5ου Παγκρήτιου Ενεργειακού Συνεδρίου, εξήγγειλε τη διάθεση επιπλέον ισχύος 100 MW από ΑΠΕ για την Κρήτη, μέσα από την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων έως 400 kW έκαστο και 40 MW από αυτοπαραγωγή, χωρίς να υπάρξει καμία πρόοδος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό και με τη νέα κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, ζητάμε απαντήσεις σχετικά με το εάν προτίθεται η Κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτόν τον σχεδιασμό και αν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Ζητάμε επίσης απαντήσεις σχετικά με το ποιος φορέας θα πραγματοποιήσει την διαδικασία διαχείρισης των αιτήσεων προσφοράς, αλλά και σύμφωνα με ποιο θεσμικό πλαίσιο θα προσδιοριστεί η τιμή αποζημίωσης για τους μελλοντικούς παραγωγούς για αυτά τα 140 MW.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στόχος είναι το 2030, το 67% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ. Για την επίτευξη του στόχου, ο Υπουργός είχε εξαγγείλει ότι άμεσα η Κυβέρνηση θα προέβλεπε την διάθεση επιπλέον ισχύος από ΑΠΕ για την Κρήτη και είχε αναφέρει ότι για την υποβολή των προτάσεων από τους υποψήφιους ηλεκτροπαραγωγούς, ο ΔΕΔΗΕ προετοίμαζε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία θα πραγματοποιούταν οι αιτήσεις χορήγησης προσφοράς.

Περισσότερες Ειδήσεις