Πάτρα: Αδιάσειστα ευρήματα έδειξαν δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας η κατάθεση της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία μιλούσε στους αστυνομικούς για περίπου 4,5 ώρες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο OPEN ο Νίκος Γιαπρακάς κατέθεσε όσα γνωρίζει για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ ρωτήθηκε και για τις σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. 

Από εδώ και στο εξής και με δεδομένο το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, το οποίο αναφέρει ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικοί και οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες, οι Αρχές προσανατολίζονται στο να στο επισπεύσουν τη διαδικασία των καταθέσεων για να ολοκληρωθούν το συντομότερο, δυνατό, δηλαδή ακόμα και σήμερα.

Από εδώ και στο εξής αναμένεται να καταθέσουν ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου, η αδερφή της αλλά και η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη. Η αδερφή της προφυλακισμένης μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει τελευταία.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, είναι πλέον σίγουρο ότι εγκληματικές ενέργειες οδήγησαν σε ασφυκτικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς αυτό έδειξαν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν ο νυν προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, και ο πρώην επικεφαλής της ίδιας Υπηρεσίας, Νίκος Καλογριάς. Οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές, ανέλυσαν όλα τα προηγούμενα πορίσματα και σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονίες.

Μάλιστα στο πόρισμα που κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πρωί της Δευτέρας (γύρω στις 10), αναλύουν πως το μοτίβο του δράστη ήταν το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Συγκεκριμένα ο δράστης προκάλεσε ασφυξία στα δυο μικρά κορίτσια.

Προέκυψαν ισχυρά ευρήματα

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» το OPEN, ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης είπε για την υπόθεση ότι προέκυψαν νέα ευρήματα, τα οποία είναι ισχυρά και καταδεικνύουν ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν ασφυκτικός.

Ερωτώμενος για τις κακώσεις που έχουν βρεθεί -κατά πληροφορίες- στο πρόσωπο του ενός κοριτσιού και αν αυτές δείχνουν τον ασφυκτικό θάνατο, ο ιατροδικαστής απάντησε: «όχι μόνο. Αναλύονται νέες ιστοπαθολογικές τομές, υπάρχουν ευρήματα από το μικροσκόπιο τα οποία θα δείξουν τον μηχανισμό θανάτου με τρόπο ειδικό. Οι κακώσεις αυτές δεν μπορούν να κλειδώσουν τον ασφυκτικό θάνατο».

Για την υπατική βλάβη που βρέθηκε στα κύτταρα, σχολίασε ότι «μπορεί να είναι αποτέλεσμα ασφυκτικού θανάτου αλλά η ασφυξία πρέπει να είναι παρατεταμένη. Σε αυτή την περίπτωση η ένδειξη αυτή μπορεί να βοηθήσει για να σχηματιστεί ολοκληρωμένη η εικόνα, μαζί όμως με τα νέα ευρήματα».

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθούν στην Εισαγγελία οι φάκελοι

Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας υποστήριξε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν τελειώσει όλες οι καταθέσεις και όλα τα αποτελέσματα μαζί με τους φακέλους θα παραδοθούν στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία είναι αρμόδια να διατάξει «αυτά που πρέπει».

Η Εισαγγελία θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης και αν υπάρχουν παράνομες πράξεις κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα δείχνει την αιτία θανάτου των δύο παιδιών αλλά δεν φανερώνει και τον δράστη των εγκλημάτων, η ανεύρεση του οποίου είναι «δουλειά της Αστυνομίας», όπως τόνισε ο συνδικαλιστής.

Λέων: Το πόρισμα είναι αδιαμφισβήτητο

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Δευτέρας, τα δύο παιδιά είχαν σαφή αιτία θανάτου και σαφή μηχανισμό θανάτου που έδειχνε εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις των δύο κοριτσιών δεν είχε βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε θάνατο όμοιο με εκείνον της Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, που φέρεται να της χορήγησε η προφυλακισμένη μητέρα των κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγου

Το πόρισμα που κατατέθηκε θεωρείται αδιαμφισβήτητο καθώς οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές, δεν βασίστηκαν απλά στα προηγούμενα ευρήματα, αλλά για να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και να είναι 100% δίκαιοι προχώρησαν σε επανέλεγχο όλων των ευρημάτων.

Επομένως, όλα τα ευρήματα τοξικολογικά και ιστολογικά έχουν επανελεγχθεί δεύτερη φορά. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοιος επανέλεγχος στην Ελλάδα.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις