Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πάτρα: Μαλένα και Ιριδα πέθαναν με τον ίδιο τρόπο!

Φως στο μυστήριο του θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας ρίχνει το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια που ολοκληρώθηκε και αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να διαβιβαστεί στο Ανθρωποκτονιών.

Οι έμπειροι ιατροδικαστές μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Χριστίνα Τσάκωνα και φυσικά τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις της ομάδας του καθηγητή Νικόλαου Ράικου, κατέληξαν σε συμπέρασμα.

Έτσι, βρέθηκαν κοινά στοιχεία στους δύο θανάτους που οδηγούν σε ξεκαθάρισμα των συνθηκών κάτω από τις οποίες τα δύο κοριτσάκια βρήκαν τραγικό θάνατο και οι πληροφορίες λένε ότι πλέον οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα καθορίσουν τις κινήσεις της Αστυνομίας. Στο Ανθρωποκτονιών, μετά τις καταθέσεις του Μάνου Δασκαλάκη και της ιατροδικαστού Πατρών κυρίας Τσιόλα, η εξέταση βασικών μαρτύρων σταματά μέχρι να τους παραδοθεί το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα θα σχηματιστεί διαβιβαστικό, θα κλείσει η δικογραφία και θα σταλεί στην ανακρίτρια προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και εντολή για τις ενέργειες των Αρχών. Δηλαδή, αν θα ασκηθούν εκ νέου διώξεις στη Ρούλα Πισπιρίγκου και αν θα κατηγορηθούν και άλλα πρόσωπα για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας.

Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια

Μπορεί οι τοξικολογικές εξετάσεις να έλυσαν το μυστήριο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και να έστειλαν στη φυλακή τη μητέρα της, όμως οι νέες ενδελεχείς εξετάσεις που έγιναν στα δείγματα της μικρής Ιριδας και της Μαλένας δεν είναι κατατοπιστικές και ικανές να οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η έρευνα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την ομάδα του καθηγητή κ. Ράικου, ολοκληρώθηκε, το πόρισμα συνετάχθη και εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, όμως και στα δύο δείγματα των παιδιών δεν βρέθηκαν φαρμακευτικές ή ναρκωτικές ουσίες.

Ίσως, λένε οι ειδικοί, τα δείγματα στη φορμόλη ήταν πολύ μικρά (50 μιλιγκράμ αντί 1 γραμμαρίου αίματος), με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ειδικό μηχάνημα-φασματογράφος να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του.

Είναι δεδομένο ότι στο πόρισμα της επιτροπής των ιατροδικαστών θα θεωρηθεί ως δεδομένο ότι δεν βρέθηκαν ουσίες στον οργανισμό της Μαλένας και της Ιριδας. Συνεπώς, είναι βέβαιο πως ο θάνατός τους δεν μπορεί να αποδοθεί σε δηλητηρίαση από κεταμίνη ή κάποια άλλη τοξική ουσία. Παράλληλα, δεν υπήρξαν άλλα ευρήματα που να δείχνουν ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε κάτι ξεκάθαρο και επομένως το μόνο ζητούμενο που μένει είναι να διερευνηθεί και να αποδειχτεί αν ο θάνατος είναι ή όχι ασφυκτικός. Και όλα δείχνουν ότι οι ιατροδικαστές κατέληξαν σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Στο Ανθρωποκτονιών

Αν, όπως λένε οι πληροφορίες, το πόρισμα των ιατροδικαστών οδηγήσει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα και αυτό είναι ότι οι θάνατοι οφείλονται σε δολοφονίες, τότε οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα κληθούν να βρουν ποιος είναι ο δολοφόνος. Δηλαδή, αν η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορηθεί ότι δολοφόνησε εκτός από την Τζωρτζίνα και τα άλλα δύο παιδιά της.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, πλέον ξεκίνησε ο κύκλος των πολύ στενών ανθρώπων γύρω από την 33χρονη γυναίκα. Πρώτος κλήθηκε στον 11ο όροφο της Ασφάλειας ο εν διαστάσει σύζυγός της. Σε προγραμματισμένο ραντεβού που είχε οριστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στις οκτώ ώρες παραμονής του στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, κατέθετε στους αξιωματικούς για τη ζωή του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Επί της ουσίας επρόκειτο για μια επανάληψη της κατάθεσης που έδωσε στη 18η ανακρίτρια, στην οποία αποτυπώνεται ιστορικά η σχέση των οκτώ χρόνων από τη γνωριμία στο γήπεδο μέχρι την ημέρα της σύλληψής της. Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ενώ ρωτήθηκε και για το θέμα της Τζωρτζίνας, έτσι ώστε να έχουν τη μεγάλη εικόνα.

Προς το παρόν, ο κ. Δασκαλάκης, σε ό,τι έχει να κάνει με δημόσιες τοποθετήσεις, κρατά το στόμα του κλειστό και οι πληροφορίες λένε ότι αναμένει το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις ενέργειες των Αρχών, εκφράζοντας την πρόθεσή του, αν ασκηθούν στην εν διαστάσει σύζυγό του διώξεις και για τα άλλα δύο παιδιά, να υποστηρίξει την κατηγορία.

Μετά την αποστολή και παραλαβή των εκθέσεων θανάτου, δηλαδή του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρια, θα συνεχιστούν οι καταθέσεις και θα κληθούν να δώσουν κατάθεση οι γονείς του κ. Δασκαλάκη, όπως επίσης οι γονείς και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα.

Αξιωματικός της Ασφάλειας που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης και της πορείας των ερευνών μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» επεσήμανε πως «Σε αυτή την περίπτωση, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις τον έχει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Με βάση το πόρισμα που θα λάβουμε μέσα στην εβδομάδα, θα εξαρτηθεί και ο τρόπος που θα ληφθούν οι καταθέσεις των στενών προσώπων γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Το βέβαιο είναι ότι θα σχηματιστεί δικογραφία που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια ενώ η έρευνα της Ασφάλειας ουσιαστικά συμπληρώνει με στοιχεία και μαρτυρίες τα όσα θα αναφέρει η έκθεση των ιατροδικαστών».

 

 

 

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις