Realtors Kreta
Realtors Kreta

Στη Βουλή τα προβλήματα των τουριστικών λεωφορείων στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. –Κίνημα Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει αναφορά προς το Υπουργείο Τουρισμού το έγγραφο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης που αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου τα Δ.Χ. Τουριστικά Λεωφορεία, που αφορούν κυρίως στην έλλειψη χώρων στάθμευσης και ζητά τις ενέργειες του Υπουργού για την επίλυση του προβλήματος.

Η επιστολή παρακάτω:

"ΘΕΜΑ: Έλλειψη θέσεων στάθμευσης των ΔΧΤΛ στο χώρο αφιξοαναχωρήσεων του αερολιμένα

Ηρακλείου ΚΑΗΚ «Ν.Καζαντζάκης»

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας καθημερινά γίνεται αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών και διαμαρτυριών για την έλλειψη θέσεων στάθμευσης στο αεροδρόμιο από ιδιοκτήτες και οδηγούς ΔΧΤΙ αλλά και εκαντοντάδες επισκέπτες του νησιού, που περιμένουν υπομονετικά για να μεταφερθούν στο ξενοδοχεία τους στους χώρους υποδοχής του αεροδρομίου, δημιουργώντας αρνητική εικόνα στοι τουριστικό προορισμό αλλά και στους ίδιους τους επισκέπτες.

Δεδομένου του ήδη αυξημένου όγκου και ρυθμού των αφίξεων αλλά και αναχωρήσεων της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, αναμένεται να επιδεινωθεί η κατάσταση με τις υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης των ΔΧΤΛ του αεροδρομίου, οι οποίες δεν επαρκούν ούτε κατ' ελάχιστον.

Η Υπηρεσία μας προτείνει, προς αποσυμφόρηση της κατάστασης, είτε την παραχώρηση τουλάχιστον 30 θέσεων στάθμευσης απέναντι στο χώρο (πρώην πάρκιγκ Ν. Αλικαρνασσού) με τη κατάλληλη διαμόρφωση προσβασιμότητας, είτε τον χώρο έναντι ΣΕΑΠ, ώστε να μειωθεί κατά το δυνατόν το πρόβλημα σε ώρες και ημέρες αιχμής , εν αναμονή της κατακόρυφης αύξησης των αφίξεων των επόμενων μηνών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος, την χρήση των ως ανωτέρω προτεινόμενων χώρων."

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις