Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 74-61: Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό! (vid)

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό στο παρκέ, επικράτησε με 74-61 και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στους τελικούς του πρωταθλήματος με εντυπωσιακά εύκολο τρόπο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε πλήρως σε άμυνα κι επίθεση, έπαιξε κυριαρχικό μπάσκετ και επικράτησε με 74-61. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο επίπεδο πόντων στο 4’ (11-0), έφτασε στο +23 (48-25, 26’) και η βραδιά ολοκληρώθηκε εύκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε αγριεμένος στο παρκέ και από πολύ νωρίς χρησιμοποιώντας και την ενέργεια που του έδινε ο κόσμος του επιβλήθηκε πλήρως. Η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα δεν πρόσφερε ελάχιστες καθαρές επιλογές στους φιλοξενούμενους ενώ στην άλλη πλευρά με εντυπωσιακή κυκλοφορία της μπάλας και πλουραλισμό στους σκόρερ το σκορ έγινε 11-0 (4’). Το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού ήρθε μετά από 5 λεπτά χάρη στον Κασελάκη, αλλά δεν στάθηκε ικανό να ανακόψει τον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» και με διαδοχικά τρίποντα από Σλούκα και ΜακΚίσικ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 23-4.

Οι «πράσινοι» με σουτ από τους Παπαπέτρου και Γουάιτ (επί δύο) πίσω από τα 6.75 προσπάθησαν να βρουν λίγο ρυθμό και μείωσαν σε 29-19 (15’). Ο Σλούκας με τρίποντο και με αλλαγή ρυθμού, αλλά και δύο κοψίματα του Μάρτιν, άλλαξαν την κατάσταση στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός με σερί 7-0 προηγήθηκε 36-19 (18’) και πήγε στα αποδυτήρια με άριστη ψυχολογία και προβάδισμα 18 πόντων (38-20).

Σύμφωνα με τη λογική θα περίμενε κανείς από τους παίκτες του Βόβορα να βγουν πεισμωμένοι από τα αποδυτήρια, αλλά αυτό δεν συνέβη και ο Φαλ με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ ανέβασαν την διαφορά στο +23 (48-25, 26’). Ο Βόβορας έχοντας αποσύρει τον Νέντοβιτς για να μην τον εκθέσει περισσότερο, έβρισκε μεμονωμένες λύσεις στα τρίποντα των Σίβα, Παπαπέτρου και Γουάιτ. Η διαφορά πάντως παρέμενε γύρω από το όριο των 20 πόντων αφού οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν με ευκολία.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε με Νέντοβιτς και Μέικον μαζί, σχήμα το οποίο τον βοήθησε να ρίξει κάπως την διαφορά (55-42, 32’), όμως απείχε αρκετά για να φανεί ανταγωνιστικός. Ο Σλούκας και ο Φαλ επανέφεραν την τάξη και πολύ γρήγορα έκοψα την όποια… φόρα των αντιπάλων τους (63-44, 34’) με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Πειραιώτες να αφήνουν το πόδι από το γκάζι και τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 74-61.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά από το τζάμπολ του. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-0 και αυτομάτως εκτός από ανώτερος αγωνιστικά ήταν και ψυχολογικά, στοιχεία που τον βοήθησαν να κυριαρχήσει.

MVP: Ο Μπαρτζώκας δεν μπορεί να έχει παράπονο από κανέναν παίκτη του, ωστόσο ξεχώρισαν οι Σλούκας (16π., 7ριμπ., 4ασ.), Βεζένκοβ (12π., 10ριμπ.) και ο Φαλ (14π., 10ριμπ.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάρτιν έπαιξε 17 λεπτά κι είχε 4 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Πολύ καλός ο Λαρεντζάκης. Σταμάτησε τον Νέντοβιτς και μπροστά πρόσφερε 7 πόντους. Τρομερή δουλειά και από τον Παπανικολάου (άμυνα και 8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις