Νέα αεροπορική γραμμή Τίρανα - Κρήτη
Νέα αεροπορική γραμμή Τίρανα - Κρήτη

Νέα αεροπορική γραμμή Τίρανα – Κρήτη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μια νέα απευθείας γραμμή Τίρανα-Κρήτη προστέθηκε παραμονές της τουριστικής περιόδου στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα», η οποία έρχεται να εξυπηρετήσει  και τους Αλβανούς που διαμένουν στο νησί.

Εκτός από τις απευθείας γραμμές με Αθήνα και Κρήτη, σύντομα θα αυξηθούν και οι πτήσεις από Τίρανα προς Θεσσαλονίκη και Μύκονο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στην τελετή προσγείωσης του πρώτου αεροπλάνου της γραμμής, ο δήμαρχος Τιράνων, Erion Veliaj, είπε ότι αυτή η νέα γραμμή είναι μια εξαιρετική είδηση για την αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα, αλλά και για τον τουρισμό στη χώρα μας.

«Είναι σίγουρα καλά νέα για την τουριστική περίοδο, για τους τουρίστες που πηγαινοέρχονται πέρα από τα σύνορα, είτε στην Κρήτη είτε στα Τίρανα, αλλά και για τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς τουρίστες, που επισκέπτονται ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και έχουν την ευκαιρία να δουν και τις δύο χώρες. Επίσης είναι φανταστικά νέα για την κοινότητα των Αλβανών που ζουν στην Κρήτη, οι οποίοι αποτελούν γέφυρα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», είπε ο Veliaj.

Ο δήμαρχος των Τιράνων Erion Veliaj είπε ότι αυτές οι πτήσεις συμβάλλουν επίσης και στη δημιουργία γεφυρών φιλίας.

Νέα αεροπορική γραμμή Τίρανα - Κρήτη

Ο Σαράντης Μοσχόβης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία, εξήρε τη συμβολή των Αλβανών στην ελληνική κοινωνία και το επίπεδο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συμβολή των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα και φέρνουν εμβάσματα στην Αλβανία. Οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας είναι πολύ ελπιδοφόρες. Θα ήθελα να συγχαρώ τον δήμαρχο για τις εξαιρετικές προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά για αυτή την επίτευξη», είπε ο Σαράντης Μοσχόβης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις