Ποια σχολεία σε Ηράκλειο και Λασίθι θα παραμείνουν κλειστά

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Η απόφαση ισχύει για σήμερα Tετάρτη 13.10.2021 , την Πέμπτη 14.10.21 έως και την Παρασκευή 15.10.2021, όπως παρακάτω:

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

– 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών
– Νηπιαγωγείο Τεφελίου
– Γυμνάσιο Τεφελίου

Στο Δήμο Ηρακλείου

-24ο Δημοτικό Σχολείο
-31ο Δημοτικό Σχολείο
-7ο Δημοτικό Σχολείο
-4ο Νηπιαγωγείο

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

– 1° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
– 2° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
– Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
– Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου
– Γυμνάσιο Καστελλίου
– Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
– 1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
– IX. Γενικό Λύκειο Καστελλίου

Εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Θραψανού το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας μόνο Τετάρτη 13-10-2021, Πέμπτη και Παρασκευή θα λειτουργήσει κανονικά.

Στο Δήμο Φαιστού

– Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών
– Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου
– ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου
Για το χρονικό διάστημα Τετάρτη 13-10-2021 έως και Παρασκευή 15-10-2021.

Στο Δήμο Χερσονήσου

– Νηπιαγωγείο Γουβών
– Γυμνάσιο Επισκοπής
– Λύκειο Επισκοπής
Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Χερσονήσου θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουρ-γίας μόνο για το χρονικό διάστημα Τετάρτη 13-10-2021 και Πέμπτη 14-10-2021, την Παρασκευή 15-10-2021 θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία στο Μαλεβίζι με απόφαση Δημάρχου 

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ -ΜΕΑ με Απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Σεπτεμβρίου και κινητοποιήθηκε εκ νέου η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν προκειμένου να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια με άμεση προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Ταυτόχρονα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να δηλώνουν ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και κτίρια, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου όσο και μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου».

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική φόρμα με τίτλο «On line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό» όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία που απαιτούνται.

Στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα Πιστοποιητικά και στη συνέχεια Έκτακτα Αιτήματα και On Line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό. Ειδικά για την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αναβάθμιση της εφαρμογής μέσω play store ή app store.

Κλειστά τα σχολεία και στην Ιεράπετρα 

Ύστερα από τον χθεσινό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που έγινε ιδιαιτέρως αισθητός και στην Ιεράπετρα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Ιεράπετρας, μετά και από συνάντηση που είχα με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Ρουμελιωτάκη, αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

«Εφιστώ την προσοχή στους πολίτες τους οποίους και καλώ ιδιαίτερα για το προσεχές διάστημα να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις