Στο ΟΑΚΑ το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων από 27 Μαΐου
Στο ΟΑΚΑ το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων από 27 Μαΐου

Στο ΟΑΚΑ το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων από 27 Μαΐου

Τα πρώτα του βήματα εκτός Κρήτης και συγκεκριμένα στην Αθήνα θα κάνει αύριο και για δύο μέρες η επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων, που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί και καταφέρνει να αποτελεί “γέφυρα” συνάντησης παραγωγών και μεταποιητών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης με εκπροσώπους ξενοδοχείων, εστιατορίων, super maket, delicatessen Και δικτύων διανομής, με σκοπό την επίτευξη απευθείας επιχειρηματικών συμφωνιών.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, 27 και 28 Μαΐου, παραγωγοί και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), για να έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των περισσότερων από 75 επιχειρήσεων που έχουν μέχρι τώρα εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο φόρουμ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Λένα Στεφανουδάκη. Στόχος των διοργανωτών είναι η διοργάνωση στην Αθήνα να ξεπεράσει τις χιλιάδες των ραντεβού που έγιναν στο φόρουμ του περασμένου Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, στις Γούβες.

Στόχος της μεταφοράς στην Αθήνα, του επιτυχημένου μέχρι τώρα εγχειρήματος των τεσσάρων Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Κρήτης, που πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, είναι η διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες δωρεάν συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.

Το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Κρήτης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης.

«Επενδύουμε και στηρίζουμε την ανάπτυξη και διάδοση δράσεων στην κοινωνία με στόχο την διαμόρφωση μιας κουλτούρας υγιεινού τρόπου ζωής, ανάδειξης της υψηλής ποιότητας και αξίας της κρητικής διατροφής και βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών, διασυνδέοντάς τις με τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό», αναφέρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και επισημαίνει ότι «η υλοποίηση του Φόρουμ θα αποτελέσει οδηγό για την πραγματοποίηση και άλλων δράσεων προώθησης προϊόντων από όλα τα μέρη της χώρας.»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις