Θερμές αέριες μάζες φέρνουν το πρώτο κύμα ζέστης στη χώρα (vid)
Θερμές αέριες μάζες φέρνουν το πρώτο κύμα ζέστης στη χώρα (vid)

Θερμές αέριες μάζες φέρνουν το πρώτο κύμα ζέστης στη χώρα (vid)

Σήμερα, Πέμπτη, θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι, καθώς η ζέστη θα είναι έντονη.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα από το πρωί.

Όσο πιο νότια, θα παραμείνει ο ήλιος και για το υπόλοιπο της ημέρας. Δηλαδή στην Πελοπόννησο και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές σταδιακά θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά, που κατά τόπους θα πυκνώνει στα ηπειρωτικά. Και έτσι το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας βορειοτέρα. Κυρίως στα βόρεια ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες για την εποχή, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς στη Μακεδονία, μέχρι 37-38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι συγκεκριμένες μέγιστες τιμές θα αφορούν κυρίως περιοχές που συνηθίζονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Όπως Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία. Σε άνοδο οι μέγιστες και στο Αιγαίο , όπου στα νότια θα πλησιάσουν τους 34-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ήλιο και τοπική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα νότια και ανατολικά του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη, με νοτιά 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα, κατά τόπους πιο πυκνή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί θα στραφούν σε νοτιάδες 2-3 μποφόρ.




 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις