Ρούλα Πισπιρίγκου: Θέμα χρόνου η κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η κατάθεση αιτήματος αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την υπεράσπιση της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της θα βασιστεί σε δύο πυλώνες.

Ειδικότερα, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο σοβαρό στοιχείο για τη μητέρα των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα, οι δικηγόροι της Όθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισής της (κατ' επιθυμίαν της) στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αν και η γενικότερη δημόσια εκτίμηση του νομικού κόσμου είναι ότι το αίτημα αυτό δεν θα έχει αίσιο αποτέλεσμα, εντούτοις η υπεράσπιση της κατηγορουμένης θα «πατά» σε δύο πυλώνες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»:

Πρώτος: Ότι, από την προφυλάκισή της μέχρι σήμερα, οι έρευνες όχι μόνο δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό της εγκληματικής πράξης, μέσω χορήγησης κεταμίνης στον θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά ακόμα και αυτό δεν έχει αποδειχθεί με την ανεύρεση της διαδρομής της θανατηφόρας ουσίας. Αντιθέτως, αν και βρέθηκαν 6.500 μηνύματα στο κινητό της και 4.500 ηλεκτρονικά της ίχνη σε Η/Υ, κινητό και τάμπλετ Τζωρτζίνας, η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών» δεν βρήκε κάτι ξεκάθαρα ενοχοποιητικό.

Δεύτερος: Ότι, από την Ιατροδικαστική έκθεση Μπουζιάνη για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, προκύπτουν «εμφανή κενά και ερωτήματα» για τους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία θα τεθούν με εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της Πισπιρίγκου.

Σημαντικό υπόβαθρο αποτελεί για τους δικηγόρους της Ρούλας, αυτό που αποκόμισαν από την ανακρίτρια, την ημέρα που ελήφθη η απόφαση προφυλάκισής της, ότι δηλαδή η ίδια η δικαστική λειτουργός έδειξε εμφανώς να προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να μπει στη φυλακή, γι' αυτό και τη ρώτησε αν θα δεχόταν τους περιοριστικούς όρους, εφόσον αφηνόταν ελεύθερη.

«Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε κατά της…», ισχυρίζεται η υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Περισσότερες Ειδήσεις