Συνταγή για ταλιατέλες με σπανάκι και ντοματίνια σε σάλτσα φέτας
Οι ταλιατέλες με φρέσκο σπανάκι και ντοματίνια του foodurismo είναι ένα πανεύκολο και γρήγορο φαγητό. Η κρεμώδης και απαλή σάλτσα της φέτας και του κουρκουμά το κάνει βαθιά νόστιμο και εθιστικό. Δείτε τη συνταγή.
Φτιάχνεται σε λίγα λεπτά, τρώγεται αμέσως και ειναι… βάλσαμο σωστό.Πρόκειται για μια συνταγή που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Μπορείτε να την φτιάξετε με μια ωραία μαλακή φέτα όπως σε αυτή την εκτέλεση, αλλά μπορείτε κάλλιστα να την αντικαταστήσετε με μανούρι ή με τυρί κρέμα.Επίσης, μπορείτε άνετα να παραλείψετε το τυρί στο μαγείρεμα και το προσθέσετε στο πιάτο, μια καλή ιδέα είναι να τρίψετε από πάνω παρμεζάνα, πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
Τώρα που διανύουμε περίοδο νηστείας ή αν δεν τρώτε τυρί γενικότερα, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το τυρί. Το πιάτο θα είναι εξίσου νόστιμο, ελαφρύ και διαιτητικό.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 250 γρ. ταλιατέλες (ή οποιαδήποτε ζυμαρικό θέλετε)
- 250 γρ. φρέσκο σπανάκι, χωρίς χοντρά κοτσάνια (καθαρό βάρος)
- 200 γρ. ντοματίνια
- 250 γρ. φέτα μαλακιά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
- 100 ml λευκό κρασί
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι







