Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει φέτος το τριήμερο – Ποιοι δεν εργάζονται

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή και το πότε πέφτει, συνδέεται άμεσα με το πότε είναι το Πάσχα. Πέφτει πάντα Δευτέρα και γιορτάζεται 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα.

Ορισμένες φορές δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή, η οποία εορτάζεται πάντα 50 ημέρες μετά το Πάσχα, ημέρα Κυριακή -ένα 24ωρο πριν από την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Σημειώνεται ότι είναι αργία για Δήμοσιο, τράπεζες και ορισμένους κλάδους στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλά καταστήματα είναι ανοιχτά, εκτός και αν υπάρχει διαφορετική απόφαση από τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους τη συγκεκριμένη εορτή. Κανονικά λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ.

Στις 13 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα, «πέφτει» φέτος η γιορτή του Αγίου Πνεύματος που είναι αργία για τους εκπαιδευτικούς και συνολικά το Δημόσιο, τις τράπεζες αλλά και για συγκεκριμένους κλάδους στον ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς, δεν είναι λίγοι όσοι σχεδιάζουν μίνι αποδράσεις στο τριήμερο αυτό.

Για την Ορθοδοξία η συγκεκριμένη ημέρα έχει βαρύνουσα σημασία. Σημειώνεται ότι η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή και το πότε πέφτει, συνδέεται άμεσα με το πότε είναι το Πάσχα.

Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας ή άλλων αποφάσεων, η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι αργία για τους ακόλουθους κλάδους στον ιδιωτικό τομέα:

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις