Στην Βουλή το ζήτημα με την εξαίρεση της Κρήτης από την πρόγνωση της ΕΜΥ
Στην Βουλή το ζήτημα με την εξαίρεση της Κρήτης από την πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Βουλή το ζήτημα με την εξαίρεση της Κρήτης από την πρόγνωση της ΕΜΥ

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πως η Κρήτη έχει αφαιρεθεί από την καρτέλα της Γενικής Πρόβλεψης Καιρού Ελλάδας, στον ιστότοπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η πρόγνωση του καιρού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, τόσο για την Εθνική Άμυνα, την Πολιτική Προστασία ενός κράτους, όσο και για πολλούς τομείς της οικονομίας που τα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν, όπως  τον πρωτογενή και τουριστικό τομέα και ειδικά η Κρήτη που βασίζεται σε αυτά τα δύο στοιχεία.

Η Κρήτη, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν αναφέρονται στη συγκεκριμένη ενότητα και οι πληροφορίες πρέπει να αναζητηθούν σε άλλη (ανά πόλη), δυσχεραίνοντας και απομακρύνοντας τον χρήστη από την απαραίτητη πληροφορία.

Ειδικότερα σε χρήστες που δεν έχουν άνεση με την χρήση του διαδικτύου, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, με την πληροφορία να πρέπει να έχει όσο τον δυνατόν πιο εύκολη πρόσβαση στον χρήστη.

Στην Βουλή έφερε το θέμα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, την οποία υπέγραψαν 14 Βουλευτές του κόμματος.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για το ζήτημα τόνισε:

«Η πρόβλεψη του καιρού για την οικονομική ζωή της Κρήτης είναι εξαιρετικά σημαντική. Έως πριν λίγο καιρό η πρόβλεψη για την Κρήτη, εμφανιζόταν στη σελίδα της Γενικής Πρόβλεψης, κάτι που δε συμβαίνει πλέον, χωρίς να προηγηθεί κάποια εξήγηση ή ενημέρωση, αναγκάζοντας τους χρήστες σε μία δύσχρηστη αναζήτηση της πρόβλεψης ανά πόλη. Οι βασικοί πυλώνες της τοπικής οικονομίας είναι άμεσα συναρτώμενοι με τις καιρικές συνθήκες, για αυτό ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα πρέπει να μπορούν εύκολα να αναζητήσουν τις απαραίτητες για αυτούς πληροφορίες. Ζητάμε μία εξήγηση για αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Δεδομένων των παραπάνω οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό για ποιον λόγο συντελέστηκε αυτή η αλλαγή, εξαίρεσης της Κρήτης από την καρτέλα της Γενικής Πρόβλεψης Καιρού Ελλάδας, στον ιστότοπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις