Realtors Kreta
Realtors Kreta

Πλεύρης: "Σε αναστολή οι αρνητές υγειονομικοί όσο διαρκεί η πανδημία"

Την υποχώρηση των σκληρών δεικτών της πανδημίας επικαλεστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θανος Πλεύρης υποστηρίζοντας την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, μιλώντας για το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών – και αφού τους διαχώρισε από τους διοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους είπε πως δεν έχουν την ίδια ηθική βάση στήριξης της επιστήμης- επανέλαβε πως «όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή».

Τελος, επικαλέστηκε ερευνα του ΕΟΦ για την ασφάλεια των εμβολίων κατα του κορωνοιου διαψεύδοντας τα σενάρια που συνδέουν τους εμβολιασμούς με κρούσματα περικαρδίτιδας σε νέους. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Μαρίας Αθανασίου, υπογράμμισε πως βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από σχετική έρευνα του ΕΟΦ δεν υπάρχει καμία αύξηση των επιπλοκών στους νέους.

«Πάντοτε υπήρχαν και εμφράγματα και θρομβώσεις, δεν υπάρχει όμως καμία απολύτως αύξηση, δεν μπορεί να συνδεθεί αυτό με το εμβόλιο. Τα εμβόλια είναι ασφαλή έχουν δοκιμαστεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουμε τη δυνατότητα χάρη σε αυτά να λέμε έχουμε μπει σε άλλη φάση της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις