Καιρός: Καταιγίδες σε Αττική, Κρήτη και ηπειρωτικά το Σάββατο, προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο 14-15/05, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες  αναμένονται και στην Κρήτη. Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή.

Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο άνεμος που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/05 και της Κυριακής 15/05.

kairos-epideinosi

 

kairosAURIO-KATAIGIDES

Πώς θα προστατευτούμε από κεραυνούς, χρήσιμες συμβουλές από τον Θοδωρή Κολυδά

Με ένα χρηστικό tweet o διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς παρέχει χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες ως προς το πώς μπορούν να προστατευθούν από κεραυνούς.

simvoules_kairos
Τη Δευτέρα και την Τρίτη (16 & 17/5), τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις απογευματινές ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Περισσότερες Ειδήσεις