«Maid»: Η νέα σειρά του Netflix που αξίζει να δεις!
«Maid»: Η νέα σειρά του Netflix που αξίζει να δεις!

«Maid»: Η νέα σειρά του Netflix που αξίζει να δεις!

Μια νεαρή μόνη μητέρα που μόλις έχει αφήσει την κακοποιητική σχέση της

Μετά το «Squid Game» που έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη, μία νέα σειρά του Netflix, που ανήκει όμως σε ένα εντελώς διαφορετικό είδος, έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες κριτικές και σίγουρα δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητη!

Ο λόγος για το «Maid» με πρωταγωνίστρια την Margaret Qualley. Πρόκειται για μεταφορά του best-seller «Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive» της Stephanie Land στη μικρή οθόνη.

Η υπόθεση ακολουθεί τα βήματα της Alex, μια νέας γυναίκας που φεύγει από την κακοποιητική σχέση που έχει με τον σύντροφό της παίρνοντας μαζί της την τρίχρονη κόρη της. Στην πορεία, κι έχοντας φτάσει σε σημείο να μην έχει χρήματα ούτε και για φαγητό, ξεκινάει να καθαρίζει σπίτια για 9 δολάρια την ώρα.

H Alex κάνει μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν της και μαθαίνουμε πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Η ίδια λέει πως ήταν πολύ καλή μαθήτρια, είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο και ονειρευόταν να γίνει συγγραφέας. Έμεινε, όμως, έγκυος και χρειάστηκε να τα αφήσει όλα αυτά για να μεγαλώσει την κόρη της. Η μητέρα της πάσχει από διπολική διαταραχή κι έτσι δε μπορούσε να της προσφέρει κάποια μεγάλη βοήθεια. Όταν όμως και η σχέση της με τον πατέρα του παιδιού τους παίρνει βίαιη μορφή, εκείνη ξέρει ότι πρέπει να ξεφύγει γρήγορα.

Έτσι, βρίσκει αυτό το καταφύγιο και μία δουλειά ως καθαρίστρια για να τα βγάλει πέρα. Καθώς εκείνη μπαίνει και βγαίνει σε διάφορα σπίτια πλουσίων για να τα καθαρίσει συνειδητοποιεί ένα πράγμα: ότι δεν χρειάζεται όλα αυτά τα χρήματα και τα ακριβά αντικείμενα για να δώσει στην κόρη της το μέλλον που της αξίζει. Το μόνο που χρειάζονται και οι δύο είναι ένα δικό τους μέρος που θα μπορέσουν να αποκαλέσουν σπίτι τους.

Η σειρά βασίστηκε στις περιπέτειες της ίδιας της Stephanie Land, που περιγράφονται στο βιβλίο της. Η ίδια η συγγραφέας δεν κατάφερε να πάει στο κολλέγιο, από το οποίο είχε δεχθεί υποτροφία, γιατί έμεινε έγκυος και στην πορεία αναγκάστηκε να ζήσει όλο αυτό το δράμα προκειμένου να γλιτώσει από τον βίαιο σύντροφό της. Χωρίς καμία βοήθεια από την διαλυμένη της οικογένεια η Land περιπλανήθηκε στα γρανάζια του κρατικού συστήματος, έμεινε άστεγη, καθάρισε σπίτια κι έλαβε υποστήριξη από άτομα εντελώς άγνωστά της προκειμένου να σταθεί στα πόδια της.

Η σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια και διατίθεται ήδη στο Netflix.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Lifestyle - Τελευταία Νέα