Realtors Kreta
Realtors Kreta

Φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή: Η γρήγορη αντίδραση της Πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα

Κομβική αποδείχθηκε η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, η οποία πρόλαβε τα χειρότερα, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Συλλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρη την Βιομηχανική Περιοχή.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στις φλόγες με αυταπάρνηση και μετά από περίπου δύο ώρες είχαν "πιάσει" τη φωτιά, καταφέρνοντας να την οριοθετήσουν ώστε να μην κινδυνεύσει καμία γειτονική επιχείρηση.

Το μέγεθος μάλιστα της φωτιάς αποτυπώνεται στο γεγονός πως οι καπνοί ήταν ορατοί από κάθε πλευρά της πόλης, ενώ υπήρξαν και εκρήξεις στο σημείο λόγω των υλικών που υπήρχαν εκεί.

Εικόνες καταστροφής

Με την κατάσβεση της φωτιάς ήρθαν έγινε ξεκάθαρη και η εικόνα, η οποία είναι αποκαρδιωτική.

Ένα εργοστάσιο υπέστη σοβαρότατες ζημιές, το μαύρο βρίσκεται παντού, ενώ έντονη είναι και η μυρωδιά στο σημείο.

Στο έργο της κατάσβεσης, μαζί με τα 15 οχήματα και τους 60 άνδρες, έσπευσαν και υδροφόρες του Δήμου, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Αεροπορίας και ιδιώτη, η συνδρομή των οποίων ήταν καίρια.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Με ευθύνη της εργοδοσίας, της επιθεώρησης εργασίας και του Δήμου να γίνει άμεση εκκένωση όλων των παρακείμενων εργοστασίων καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο βιομηχανικό ατύχημα, πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εργαζόμενοι από την εισπνοή του καπνού και των αναθυμιάσεων.

Παράλληλα, η εργοδοσία να αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου και αυτός να γίνει αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένο συνεργείο, να μην γίνει σε καμία περίπτωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Ζητήθηκε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρίας να επανέλθουν στην εργασία τους με ασφάλεια. Έως ότου επιστρέψουν στην δουλειά να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν κανονικά για το διάστημα αυτό".

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις