Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχεται ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Σχέδιο για ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολύτεκνους επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες και ιδιαίτερα όσες δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για την επιδότηση των αυξήσεων των λογαριασμών ρεύματος.

«Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καλύπτουμε σε νοικοκυριά που βρίσκονται απόλυτη δυσχέρεια, επανασυνδέεται το ρεύμα, καλύπτεται το τέλος επανασύνδεσης και ένα ποσό μέχρι 6000 ευρώ. Επίσης μελετάται ένα σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους για τη στήριξη των οικογενειών, ιδιαίτερα για όσους δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «από τον Ιούλιο όλα αυτά αλλάζουν για το σύνολο της κατανάλωσης για κύριες και μη κατοικίες, θα απορροφήσουμε έως και το 85% της αύξησης για το επόμενο διάστημα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.» και τόνισε: «Ουσιαστικά βάζουμε ένα πλαφόν στην χονδρική, εμείς αποσυνδέουμε την τιμή του φυσικού αερίου από το κέρδος των εταιρειών και βάζουμε και ένα “πλαφόν” στη λιανική.»

Σχετικά με τη διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά, αναφέρει: «Καταρχήν να πούμε ότι και για τον Μάιο και τον Ιούνιο, αυξάνουμε τις επιδοτήσεις, για τους παλιούς λογαριασμούς υπάρχουν οι επιστροφές. Έχουμε πολύ λιγότερες αποκοπές ρεύματος από το 2017 και 2018 που δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση

Περισσότερες Ειδήσεις