Συλλυπητήρια φορέων της Κρήτης για τον θάνατο του Πέτρου Μηλιαράκη
Συλλυπητήρια φορέων της Κρήτης για τον θάνατο του Πέτρου Μηλιαράκη

Συλλυπητήρια φορέων της Κρήτης για τον θάνατο του Πέτρου Μηλιαράκη

Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του νομικού και συγγραφέα Πέτρου Μηλιαράκη, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του νησιού, της αυτοδιοίκησης, φορέων, καθώς και φυσικά πρόσωπα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός έγραψε:

"Ο αιφνίδιος θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, αποτελεί πλήγμα για την κοινωνία του Ηρακλείου, ιδιαίτερα για όσους συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Είχε διακριθεί όχι μόνο για τους δημοκρατικούς αγώνες του, αλλά και για την βαθιά γνώση της Νομικής επιστήμης, ενώ χειρίστηκε επιτυχώς κρίσιμα ζητήματα και εθνικά θέματα στα Ανώτατα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Συγγραφέας και πολιτικός όπου και αν έδρασε έθεσε την σφραγίδα της επιστημονικής του επάρκειας και της ανθρώπινης ποιότητας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του."

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης τόνισε:

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια απώλεια ενός αγαπητού φίλου, επιστήμονα και συναγωνιστή, του Πέτρου Μηλιαράκη.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης με την επιστημονική του επάρκεια εκπροσώπησε την Ελλάδα και τους θεσμούς επάξια σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και αντιπαρατέθηκε με νομικούς εκπροσώπους Κρατών, Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βαθειά προοδευτικός και δημοκράτης, ο Πέτρος Μηλιαράκης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική καταξίωση και πηγαίο χιούμορ.

Στην οικογένεια του και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια."

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε:

"Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Πέτρου Μηλιαράκη. Ενός καταξιωμένου δικηγόρου, ταλαντούχου συγγραφέα, προοδευτικού πολιτικού αλλά και καλού φίλου. Ενός ανθρώπου που πάλεψε για το δίκαιο τόσο εντός όσο και εκτός των δικαστικών αιθουσών, αγωνίστηκε με πάθος και με όλες του τις δυνάμεις για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την Δημοκρατία και νοιάστηκε πραγματικά για τον συνάνθρωπο.

Η απώλειά του με γεμίζει θλίψη. Η παρακαταθήκη όμως που αφήνει πίσω του ο Πέτρος Μηλιαράκης, το πολυσχιδές και σημαντικό έργο του, αποτελεί εχέγγυο ότι η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή.

Στην οικογένεια και στους οικείους του, εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια."

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης:

"Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου φίλου και Βιαννίτη Δικηγόρου Πέτρου Μηλιαράκη . Ο εκλιπών υπηρέτησε επί μακρόν ως δικηγόρος, συγγραφέας, πολιτικός, αρθρογράφος και τίμησε το λειτούργημα του υποδειγματικά.

Χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς του ήταν το μέτρο, η σύνεση, η ευγένεια και η γλυκύτητα. Υπήρξε άνθρωπος με αρχές, αξίες και ηθική και τίμησε το λειτούργημα του Δικηγόρου .

Το αποτύπωμά του θα μείνει για πάντα στην μνήμη της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και των Αθηνών , όπου έζησε και υπηρέτησε την νομική επιστήμη.

Με την αδόκητη απώλειά του, ο νομικός κόσμος έγινε φτωχότερος.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του".

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης:

"Μέρα οδύνης η σημερινή, που ξημέρωσε με το μαύρο μαντάτο του χαμού του συντοπίτη μας Πέτρου Μηλιαράκη.

Πενθούμε την απώλεια ενός σπουδαίου νομικού, πολιτικού και συγγραφέα του νησιού, το έργο του οποίου δεν γνώρισε σύνορα, αφήνοντας ένα φωτεινό αποτύπωμα στη ζωή του τόπου μας και όχι μόνο.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αγαπημένε μου φίλε, δάσκαλε, αδελφέ, σε ευχαριστώ για όλα. Θα είσαι πάντα μέσα στις καρδιές όλων μας. Καλό ταξίδι".

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης:

"Με πολύ μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του Πέτρου Μηλιαράκη. Διακεκριμένος νομικός και βαθύς γνώστης των νομικών και ευρωπαϊκών ζητημάτων, μάχιμος υπερασπιστής των εθνικών δικαίων από την Βιάννο, που συνέβαλλε στο ιστορικό χρέος για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ο Πέτρος Μηλιαράκης αγωνίστηκε με πάθος και ανιδιοτέλεια για τις ιδέες του, τιμώντας αδιάκοπα την Πατρίδα και την Δικαιοσύνη. Ένας δημοκράτης και προοδευτικός αγωνιστής που αφήνει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε."

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις