Fuel Pass: Το πρόβλημα με τις κάρτες που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι - Πως λύνεται
Fuel Pass: Το πρόβλημα με τις κάρτες που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι - Πως λύνεται

Fuel Pass: Το πρόβλημα με τις κάρτες που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι – Πως λύνεται

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί με το Fuel Pass, από τη μέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το συγκεκριμένο πλάνο από την Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν αρκετοί καταναλωτές, έχει προκύψει ένας "πονοκέφαλος" για τους ανθρώπους που δεν διαθέτουν smartphone, μιας και δεν υποστηρίζεται η λειτουργεία NFC, ώστε να προχωρήσουν ανέπαφα στις συναλαγές τους.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνολογική λύση αλλά μόνο ο δανεισμός θα σώσει την κατάσταση για το επίδομα καυσίμων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου, ενώ γίνονται προσπάθειες από τους ιθύνοντες να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων 2022.

Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα από το Σάββατο

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτήσεις από όλα πλέον τα ΑΦΜ (ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις εχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες. Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, οπως ακριβώς εγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις