Μαμουλάκης: Στην Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατέθεσαν την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου, με την οποία ζητείται, μεταξύ άλλων, η ίση μεταχείριση των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και η άμεση κάλυψη των 500 και πλέον οργανικών κενών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης, το 2021, από τις 640 οργανικές θέσεις του κλάδου ΠΕ06 καλύφτηκαν μόλις οι 305, το 2022 συνταξιοδοτήθηκαν 200 εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ από την σύσταση των 721 νέων οργανικών θέσεων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κλάδος εξαιρέθηκε πλήρως.

Επισημαίνοντας ταυτόχρονα και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά 5θέσια και άνω σχολεία σε όλη την επικράτεια που δεν έχουν καν δηλώσει οργανικές θέσεις, παρά το ότι υπάρχουν, η Ένωση ζητάει δίκαιη μεταχείριση, άμεση κάλυψη των οργανικών κενών και σύσταση νέων θέσεων σε 5/θέσια και άνω σχολεία.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από την Υπουργό Παιδείας, σχετικά με το αν προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Ένωσης Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου.

Η σχετική επιστολή

επιστολή Ένωσης Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου

 

 

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250
Περισσότερες Ειδήσεις