Realtors Kreta
Realtors Kreta

ΟΛΗ: Προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του λιμανιού

Με μια γεμάτη ατζέντα και μικρές αλλαγές το ΤΑΙΠΕΔ ανεβάζει ρυθμούς για τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ενώ παράλληλα προ των πυλών είναι και νέοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την τρέχουσα χρονιά, ο οποίος προβλέπει την εισροή εσόδων στα δημόσια ταμεία της τάξεως των 2,2 δισ. ευρώ.

Στο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών έχει εισέλθει ο διαγωνισμός για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Τα 8 επενδυτικά σχήματα, τα οποία προκρίθηκαν στην τελική φάση και διεκδικούν συμμετοχή 67% είναι οι κοινοπραξίες της Grimaldi Euromed με τις Μινωϊκές Γραμμές, της Portek International με την GPH Cruise Port, της ΓΕΚ Τέρνα με την Aviareps, της ΣΕΚΑΒΙΝ με την Golden Step Shipping, της ΤΕΚΑΛ με την JCC, και ως μονάδα οι Olete Limited και ΟΛΘ, σύμφωμα με το capital.gr.

Να σημειωθεί ότι στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμανιού της πρωτεύουσας της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις