Ιερά Μονή Κουδουμά: Οι πιστοί και πάλι κοινωνοί του Θείου Δράματος (pics)
Ιερά Μονή Κουδουμά: Οι πιστοί και πάλι κοινωνοί του Θείου Δράματος (pics)

Ιερά Μονή Κουδουμά: Οι πιστοί και πάλι κοινωνοί του Θείου Δράματος (pics)

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου πλησιάζει. Οι πιστοί καθημερινά προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τις Θείες Λειτουργίες που μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα.

Η Ιερά Μονή Κουδουμά το ιστορικό αυτό και πανέμορφο Μοναστήρι, το Άγιο όρος της Κρήτης, καθέ χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα δέχεται πλήθος πιστών, όπου παρακολούθουν τις Θείες Λειτουργίες, διαμένουν στα κελιά της Μονής και βιώνουν μία εμπειρία διαφορετική, μία εμπειρία που τους φέρνει πιο κοντά στο Θεό, που τους κάνει κοινωνούς των Παθών του Χριστού και της πορείας του προς τη Σταύρωση.

Όσοι μάλιστα έχουν βρεθεί στο Μοναστήρι το βράδυ της Μέγάλης Πέμπτης, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Αποκαθήλωση αλλά και στην περιφορά του Επιταφίου μιλούν για μία εμπειρία πρωτόγνωρη που τους γαλήνεψε, τους έκανε βιώσουν με συγκίνηση την κορύφωση του θείου δράματος, καθώς αναπαρίσταται η διαδρομή προς τον Γολγοθά και η αποκαθήλωση του Ιησού από το Σταυρό.

Ειδικά φέτος που οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τα 12 Ευαγγέλια των Παθών, η περιφορά του Επιταφίου, η Αποκαθήλωση και η Ανάσταση μεταξύ άλλων θα γίνει με την παρουσία πιστών αλλά με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το Iraklionews.gr επικοινώνησε με την Ιερά Μονή Κουδουμά όπου με χαρά πληροφορήθηκε ότι οι πιστοί εκφράζουν την πρόθεση να επισκεφτούν τη Μονή τη Μεγαλοβδομάδα, τηρουμένων πάντων των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, καθώς μετά από δύο χρόνια περιορισμών μπορούν και πάλι φέτος να παρακολουθήσουν τις Λειτουργίες,  αφού η Μεγάλη Παρασκευή και το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει κανονικά, όπως και η Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι το περυσινό Πάσχα η περιφορά του Επιταφίου είχε γίνει στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών. Επίσης, το «Χριστός Ανέστη» το Μεγάλο Σάββατο είχε ακουστεί στις 21.00 το βράδυ.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα