Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics)
Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics)

Εικόνες από τον Άγιο Τίτο – «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics)

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Όμορφες εικόνες μας έρχονται από το Κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα για τον Άγιο Τίτο.

Ακούστηκε το τροπάριο «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» με τους στίχους να στίχους να παραπέμπουν σε δύο παραβολές, δηλαδή ιστορίες με κάποιο νόημα που είπε ο Χριστός. Η πρώτη φράση προέρχεται από την παραβολή των δέκα παρθένων (κατά Ματθαίον, κεφ. 25, στίχοι 1-13). Λέει ότι δέκα κορίτσια είχαν βγει να προϋπαντήσουν το γαμπρό σε κάποιο γάμο. Όμως εκείνος άργησε και αποκοιμήθηκαν.

Και καταμεσίς της νύχτας ακούστηκε φωνή: «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται!». Οι κοπέλες ξύπνησαν, αλλά «οι λαμπάδες τους» έσβηναν. Οι πέντε απ’ αυτές (οι «φρόνιμες» = συνετές) είχαν μαζί τους λάδι και ανανέωσαν τη φλόγα, αλλά οι άλλες πέντε (οι «μωρές» = επιπόλαιες) δεν είχαν. Έτσι, μέχρι να βρουν να αγοράσουν, ο Γαμπρός μπήκε στο σπίτι του γάμου, έκλεισε η πόρτα και έμειναν απ’ έξω.

Όπως φαίνεται στα λόγια του Χριστού, ο γαμπρός της ιστορίας συμβολίζει το Χριστό, που όλοι περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία Του, αλλά αυτή καθυστερεί. Θα έρθει ξαφνικά («μέσα στη νύχτα») και τότε κάποιοι θα είναι έτοιμοι να εμφανιστούν μπροστά Του, γιατί θα είναι καλοί άνθρωποι, ενώ κάποιοι άλλοι θα είναι ανέτοιμοι (επειδή φέρθηκαν ανόητα και δε φρόντισαν να καθαρίσουν την καρδιά τους) και θα μείνουν έξω από «το γάμο», δηλαδή τη βασιλεία του Θεού (τον παράδεισο).

Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics) Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics) Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics) Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics) Εικόνες από τον Άγιο Τίτο - «Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται…» (pics)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις