Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)
Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά για το ραβανί:

300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.,

150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό,

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,

300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο,

150 γρ. ελαιόλαδο,

1 πορτοκάλι το ξύσμα,

300 γρ. χυμό πορτοκαλιού,

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ,

12 λευκά αμύγδαλα, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί, 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί.

Υλικά για το σιρόπι: 800 γρ. ζάχαρη, 800 γρ. νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, ½ πορτοκάλι τις φλούδες.

Υλικά για το σερβίρισμα: .Παγωτό καϊμάκι ( προαιρετικά )

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις