ASKOMET ΑΦΟΙ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗ Α.Ε
Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη (vid)

Νηστίσιμο ραβανί από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά για το ραβανί:

300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.,

150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό,

300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,

300 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο,

150 γρ. ελαιόλαδο,

1 πορτοκάλι το ξύσμα,

300 γρ. χυμό πορτοκαλιού,

2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ,

12 λευκά αμύγδαλα, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. βούτυρο για το ταψί, 1 κ.σ. αλεύρι για το ταψί.

Υλικά για το σιρόπι: 800 γρ. ζάχαρη, 800 γρ. νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, ½ πορτοκάλι τις φλούδες.

Υλικά για το σερβίρισμα: .Παγωτό καϊμάκι ( προαιρετικά )

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις