Realtors Kreta
Realtors Kreta

Σοκ: Συνελήφθη 47χρονος για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης κόρη του (vid)

Της έκαιγε τα χέρια

Ενας 47χρονος Ρουμάνος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 10χρονη κόρη του, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έγινε σχετική καταγγελία για τον αλλοδαπό στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, από πρόσωπο του περιβάλλοντός του, το οποίο γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε στο κοριτσάκι.

Νέα Σμύρνη: Ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης από τον 47χρονο

Την υπόθεση ανέλαβε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομόνοιας, που είναι εξειδικευμένο σε ανάλογες υποθέσεις και ακολούθησε η σύλληψη του Ρουμάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, το κοριτσάκι ανέφερε στους αστυνομικούς τα όσα του έκανε ο 47χρονος, ενώ έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστή η σεξουαλική κακοποίησή της. Παράλληλα, η 10χρονη είχε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της και εγκαύματα στα χέρια της.

Φωτογραφία από τη φρικτή κακοποίηση του παιδιού, με τα εγκαύματα στα χέρια, πόσταρε στο facebook η Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Σοκ: Συνελήφθη 47χρονος για σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης κόρη του (vid)

Δίνοντας τα συγχαρητήριά της στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση και έσωσε τη ζωή ενός παιδιού που ζούσε τη φρίκη, περιέγραψε τι συνέβη στην ανάρτησή της στο Facebook:

«Σε μια εποχή που στα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια παίζει αδιάκοπα, η είδηση της δολοφονίας παιδιού/τις δολοφονίες παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα, σκορπώντας φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά, ο λόγος πρέπει να ανήκει και μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των επίσημων αρχών και εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας, ώστε να προφυλάξουμε την κοινωνία μας από την ακρότητα και την εμπορευματοποίηση του δράματος.
‼️Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα συνηθισμένο λυπηρό φαινόμενο που συναντάται πίσω από τις κλειστές πόρτες πολλών σπιτιών, ακόμα και οικογενειών που στα μάτια των πολλών φαντάζουν ευτυχισμένες.
Κάθε παιδί όμως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μεγαλώνει κάτω από συνθήκες ασφάλειας και δίπλα σε γονείς που να μπορεί να τους εμπιστεύεται. Δυστυχώς, όμως, το προνόμιο αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδιά. Πολλά από αυτά είναι υποχρεωμένα να ζουν, ακόμα και καθημερινά, τον εφιάλτη της ενδοοικογενειακής βίας, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στη μνήμη και στην ψυχή τους.
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας, για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, που επέδειξαν σε διερεύνηση υπόθεσης κακοποίησης τέκνου με αποτέλεσμα τη σύλληψη του πατέρα. Η άμεση επέμβαση του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας, έπειτα από διαβίβαση καταγγελίας του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, έσωσε από τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά ένα 10χρονο κοριτσάκι. Το κορίτσι με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Για ακόμη μία φορά, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύστασης των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με γνώση και επάρκεια περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και να προλαμβάνουν σχετικά εγκλήματα. Για μια φορά ακόμη το Αστυνομικό προσωπικό λειτουργώντας με φιλότιμο και αυταπάρνηση, εδραιώνει το αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης των πολιτών, με επιχειρησιακό αλλά και συμβουλευτικό/υποστηρικτικό ρόλο. Αυτό μας υποχρεώνει ακόμη περισσότερο όλους εμάς να σταθούμε δίπλα τους εμπράκτως κ να τα εξοπλίσουμε σωστά ώστε να δουλέψουν σωστά και να τα αυξήσουμε ανά τη χώρα».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις