Πιθανότατα αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Απομαρμά - Μοίρες
Πιθανότατα αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Απομαρμά - Μοίρες

Πιθανότατα αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Απομαρμά – Μοίρες

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Πιθανότατα αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Απομαρμά – Μοίρες για τις μετακινήσεις των κατοίκων από τις περιοχές της Πάνω Ρίζας προς τη Μεσαρά.

Η σχετική εισήγηση έχει σταλεί από τον Ο.Α.Κ. και αναμένεται, εντός της ημέρας, η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς δεν υπάρχει, σε αυτό το τμήμα, κίνδυνος για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η απόφαση θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα 8 τελευταία χιλιόμετρα του κάθετου Οδικού Άξονα, καθώς για το τμήμα το οποίο έχει υποστεί σοβαρές καθιζήσεις, δεν προβλέπεται να δοθεί άμεσα άδεια κυκλοφορίας, όπως διευκρίνισε στο iraklionews.gr ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) κ. Γιώργος Αγαπάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζονται οι εργασίες ανάσχεσης της κατολίσθησης που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα στο ύψος του υπό κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Πανασού, η ο οποία έχει σταθεροποιηθεί, και παράλληλα εκτελούνται γεωτεχνικές έρευνες με ειδικά όργανα μέτρησης για την παρακολούθηση του γεωλογικού φαινομένου.

Η έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στα εμφανή σημεία της κατολίσθησης, αλλά και σε αρκετά ακόμη στην έκταση των 8 χιλιομέτρων από Αγία Βαρβάρα έως Απομαρμά για προληπτικούς λόγους, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως ενδεχόμενα προβλήματα, επισήμανε ο κ. Αγαπάκης καθώς η ροή υδάτων που σημειώνεται στην περιοχή μπορεί να προκαλέσει και άλλα προβλήματα. Τόνισε πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα πριν από το Πάσχα, ώστε να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία ολόκληρος ο δρόμος.

Αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στην εκτεταμένη κατολίσθηση ο κ. Αγαπάκης επισήμανε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχει εμπειρογνώμονας καθηγητής εδαφομηχανικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που διερευνά το θέμα και υπογράμμισε ότι το αρχικό έργο στηρίχθηκε στις μελέτες που είχαν προταθεί για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, οι οποίες δεν προέβλεπαν κάποιο επιπλέον έργο για τη στήριξη του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις