Φορολογικές δηλώσεις: Τι είναι ο «βοηθός», πώς δηλώνεται σε 6 βήματα

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

«Πρεμιέρα» από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις κάνει η νέα δυνατότητα του «βοηθού» που καθιερώνει η ΑΑΔΕ.

Η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις είναι πλέον ανοιχτή και εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αρκετοί φορολογούμενοι, ωστόσο, κατά την είσοδό τους στο myAADE με κωδικούς Taxisnet, έρχονται αντιμέτωποι με ένα «εμπόδιο». Πρόκειται για ένα μήνυμα της ΑΑΔΕ με το οποίο τούς ενημερώνει ότι «τα στοιχεία επικοινωνίας του υπόχρεωου δεν είναι επικαιροποιημένα».

Το μήνυμα που εμφανίζεται προ της συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Το μήνυμα της ΑΑΔΕ για τον «Βοηθό»

Η ειδοποίηση αυτή αφορά τη νέα δυνατότητα του «Βοηθού». Με το νέο αυτό σύστημα, οι πολίτες μπορούν -πέρα από το δικό τους- να δηλώνουν μια δεύτερη διεύθυνση email του «Βοηθού» τους. Ο «Βοηθός» μπορεί να είναι λογιστής, δικηγόρος, συγγενής ή και φίλος, ο οποίος βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Έχετε υπόψιν:

  • Στο mail του Βοηθού σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την κοινοποίηση σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΑΔΕ, εξαιρουμένων αυτών που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη) που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας (πχ πρόστιμα ανεμβολίαστων, κοινοποίηση ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής μη φορολογικών υποχρεώσεων, όπως πρόστιμα τροχαίας, υποχρεώσεις υπέρ τρίτων κλπ).
  • Μπορεί να επιλέξετε (check-box), στο mail του Βοηθού να αποστέλλονται και ειδοποιήσεις που να αφορούν ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη), που δεν σχετίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις σας. Εάν δεν γίνει αυτή η επιλογή, οι ειδοποιήσεις για τα θέματα αυτά αποστέλλονται μόνο στο «Προσωπικό e-mail» σας. Εφόσον δεν καταχωρήσετε τέτοιο, η κοινοποίηση για τα θέματα αυτά πραγματοποιείται κατά τις κείμενες διατάξεις (πχ συστημένη επιστολή, επίδοση).

«Βοηθός» στις φορολογικές δηλώσεις: Τι πρέπει να κάνετε

Όσοι βλέπουν αυτό το μήνυμα θα πρέπει να ακολουθούν τα εξής βήματα:

  • Επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του myAADE / Taxisnet
  • Επιλέξτε την ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία»
  • Κάντε «κλικ» στο εικονίδιο «Στοιχεία Επικοινωνίας»
  • Προσπερνούμε τα «στοιχεία μητρώου», και κατεβαίνουμε στην ενότητα «στοιχεία επικοινωνίας».
  • Εκεί, πλέον, υπάρχει και ένα πεδίο με τον τίτλο «e-mail Βοηθού». Πατώντας το «αλλαγή e-mail Βοηθού» συμπληρώνουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση του «Βοηθού».
  • Τέλος, τικάρουμε την επιλογή «Πιστοποιώ την ακρίβεια των δηλούμενων στοιείων»
Περισσότερες Ειδήσεις