Χρηματοδοτείται η μελέτη για το εκθεσιακό κέντρο της π. ΑΓΡΕΞ
Χρηματοδοτείται η μελέτη για το εκθεσιακό κέντρο της π. ΑΓΡΕΞ

Χρηματοδοτείται η μελέτη για το εκθεσιακό κέντρο της π. ΑΓΡΕΞ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Το οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΕΞ επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ. Καλαντζάκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκη, με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μαρία Ρουμελιωτάκη και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Μελετών, Γ. Ασπραδάκη, περιηγήθηκαν το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο και συζήτησαν τους τρόπους αξιοποίησής τους.

Ο κος Καλαντζάκης, στη συνέχεια ανέφερε: « Όπως είχαμε εντάξει στο Πρόγραμμά μας και όπως είχαμε υποσχεθεί στους δημότες μας, βασική επιδίωξή μας είναι να αξιοποιήσουμε τον τεράστιο χώρο του οικοπέδου της πρώην Αγρέξ, που εδώ και χρόνια στεγάζει Υπηρεσίες του Δήμου και να κατασκευάσουμε ένα εμβληματικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο και ένα νέο αστικό πάρκο που θα περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης, παιδικές χαρές, αθλητικούς χώρους κ.α. με τις υψηλότερες προδιαγραφές, βελτιστοποιώντας τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων που θα αναπτύσσονται με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, μία ανάπλαση που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην οικονομία της περιοχής.

Για να υλοποιηθεί, όμως, το παραπάνω έργο θα πρέπει να προηγηθεί η εκπόνηση σχετικής μελέτης, γεγονός για το οποίο ενημέρωσα τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος και δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει άμεσα τη σύνταξη της οριστικής μελέτης για την αξιοποίηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου της πρώην Αγρέξ.

Σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι εξαιρετικά θετικό ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και τον ευχαριστώ για τη δέσμευση που ανέλαβε για τη χρηματοδότηση της ανωτέρω μελέτης».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις