Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (pics)
Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (pics)

Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (pics)

Μία ιδιαίτερη, συγκινησιακά φορτισμένη τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Αρκαλοχώρι, με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος στις 27 του περασμένου Σεπτέμβρη γκρεμίστηκε από τη μήνιν του Εγκέλαδου που χτύπησε την περιοχή. Εκεί βρήκε και τραγικό θάνατο ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης.

Από την πρώτη ώρα οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν την ανοικοδόμηση του ναού, αίτημα το οποίο υλοποίηθηκε χθες από τους από τους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο Διαμαντάκη.

Tο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πάνω στο λόφο του Αρκαλοχωρίου, είχε χτιστεί στα ερείπια παλαιότερου ναού, από τον Γιώργο Χαραλαμπάκη με καταγωγή από την περιοχή, ο οποίος ανέλαβε την οικονομική ευθύνη περί το έτος 1929, μετά την επιστροφή του στο Αρκαλοχώρι από την Αμερική.

Η τελετή, έξι ακριβώς μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό, πέρα από το γεγονός ότι σηματοδοτεί την ανοικοδόμηση του Ναού, έστειλε  μηνύματα Χαράς, Ελπίδας, Ανάτασης και Αισιοδοξίας για το Αύριο.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις