Συνάντηση Αυγενάκη με την διεθνή ομοσπονδία πινγκ πονγκ

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Με τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ, (Leandro Olvech και Ramon Ortega Montes), τον Μανώλη Κολυμπάδη (γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), στελέχη της ΕΦΟΕπΑ και του ξενοδοχείου Lyttos Beach, για την υποψηφιότητα διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2023 ή το 2024, για άτομα με νόσο Πάρκινσον, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στο Ηράκλειο.

«Οι εκθέσεις του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας κατέδειξαν ότι η ενασχόληση με το πινγκ πονγκ των ατόμων με νόσο Πάρκισον, συμβάλει στην βελτίωση της κατάστασής τους από 80% έως και την πλήρη ίαση! Έτσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μέσω του ιδρύματός της, καθιέρωσε από το 2017 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για άτομα με νόσο Πάρκισον (φέτος θα διεξαχθεί στην Κροατία) και αυτές τις ημέρες εξετάζονται οι υποψήφιες χώρες και πόλεις τους, για τη διοργάνωση του 2023 και του 2024» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

«Οι εκπρόσωποι, λοιπόν, του ITTF Foundation επισκέφθηκαν τα Δύο Αοράκια και έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από την εγκατάσταση, όπως και από τις δυνατότητες φιλοξενίας, στο Lyttos Beach, των 500 αθλητών και των πλέον των 1.000 συνοδών τους, που αναμένονται να έρθουν στο Ηράκλειο, εφόσον ανατεθεί στη χώρα μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

«Τους διαβεβαίωσα ότι η Κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα για τη διοργάνωση στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας και της σύνδεσης του τουρισμού με τον αθλητισμό, τους ανέφερα τις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις που έχουμε αναλάβει το προσεχές διάστημα (Ράλλυ Ακρόπολις, Ποδηλατικός Γύρος, Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball και Άρσης Βαρών κλπ) και τους επισήμανα όσα έχουμε κάνει τα τελευταία 2,5 χρόνια της αθλητικής μεταρρύθμισης, φροντίζοντας καθημερινά για την ανάπτυξη όλων, ανεξαιρέτως, των αθλημάτων» επισήμανε ο υφυπουργός.

Επιπλέον ανέφερε: «Τόνισα ιδιαιτέρως τις δράσεις και τις πρόνοιές μας, για τη διευκόλυνση ολοένα και περισσότερων ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο να ασχοληθούν για να απολαύσουν τα ποικίλα οφέλη του αθλητισμού και εξέφρασα την αισιοδοξία μου ότι θα μας εμπιστευθούν, όπως άλλες διεθνείς Ομοσπονδίες τον τελευταίο καιρό και θα διοργανώσουμε άψογα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για άτομα με νόσο Πάρκινσον».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Ηράκλειο 2023”, Νίκος Νταμπακάκης, ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών “Ηράκλειο”, Μιχάλης Δελάκης και μέλη του ΔΣ του.

Περισσότερες Ειδήσεις